Kikapcsolódás / Szórakozás

Vidám filmek ma estére: az 5 legjobb francia sírva röhögős vígjáték

Vidám filmek ma estére: az 5 legjobb francia sírva röhögős vígjáték

Felcsípve – 20 ans d’écart, 2013.

Mint tudjuk, a franciák odáig vannak a divatért, és ha valaki egy divatmagazinnál kap egy fantasztikus állást, abból könnyen munkamániás is lehet. A Felcsípve francia vígjáték főhősnője, Alice már közel egy évtizede dolgozik egy hasonló lapnál, ahol az áhított kinevezése veszélybe kerül egy fiatal, új kolléganője miatt, mert ő sokkal szórakoztatóbb, bulisabb, mint Alice.

A harmincas évei végén járó főhősnőnk egyedül neveli kamasz lányát egy csúnya válás után, ezért nem engedheti meg magának, hogy még a munkája se legyen rendben.

Egy repülőúton megismerkedik egy 19 éves építészhallgatóval, Balthazarral, aki azonnal beleszeret. Alice először elutasító a fiúval szemben, de aztán rájön, hogy munkahelyén profitálhat abból, ha egy majdnem 20 évvel fiatalabb sráccal kezd viszonyt. A probléma ott kezdődik, amikor Alice érzései is kezdenek komolyabbra fordulni…

Joséphine, 2013.

A Joséphine első pillantásra nem tűnik másnak, mint a francia filmek Bridget Jones-a, pedig ennél sokkal több van a történetben. A címszereplő harmincas Joséphine egy kissé molett, párizsi nő, akinek unalmas munkája, furcsa barátai és egy nála sokkal sikeresebb húga van, komoly kapcsolat helyett pedig egy alkalmi partnere.

Amikor az ominózus fiatalabb testvér a szülők házassági évfordulóján bejelenti, hogy meg fog házasodni, Joséphine, hogy mentse a helyzetét, kitalál magának egy brazil, orvos vőlegényt, amiről a munkahelyén és a baráti körében is tudomást szereznek.

Joséphine egyedül az alkalmi, nem mellesleg házas barátjának számol csak be az igazságról, és Párizsban marad, miközben mindenki úgy tudja, hogy éppen Brazíliában van vőlegényével.

Míg barátai a lakását kiadják pont a főnökének, addig Joséphine a lakás tetőterébe zárkózik be, és onnan próbál kigabalyodni a hazugságai hálójából és kezdetét veszi a legjobb francia vígjátékokra jellemző történetmesélés.

Oldalak: 1 2

5 hozzászólás

 • Avatar
  végh anikó
  2021.01.17., 19:59

  És hol vetítik ezeket a filmeket ha szabad kérdezni

  Válasz
  • bien.hu
   bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Szia Anikó! A legtöbbet meg lehet találni online vagy a streaming szolgáltatóknál (Netflix, HBO GO), de szerencsére a TV-ben is gyakran vetítik őket 🙂

   Válasz
 • Avatar
  BBKriszta
  2021.01.17., 20:15

  Ajànlom még Christian Clavier-vel a “Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu? “-t ……hatalmas!

  Válasz
  • bien.hu
   bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Köszi a tippet, megnézzük 🙂

   Válasz
 • Avatar
  Fehér Pál
  2021.03.12., 13:50

  Hol nézhető? Azt kellett volna megjegyezni valahol. Köszönöm.

  Válasz

Írj egy hozzászólást