5 sírva röhögős francia vígjáték

5 sírva röhögős francia vígjáték

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 sírva röhögős francia vígjáték

Felcsípve – 20 ans d’écart, 2013.

Mint tudjuk, a franciák odáig vannak a divatért, és ha valaki egy divatmagazinnál kap egy fantasztikus állást, abból könnyen munkamániás is lehet. A Felcsípve francia vígjáték főhősnője, Alice már közel egy évtizede dolgozik egy hasonló lapnál, ahol az áhított kinevezése veszélybe kerül egy fiatal, új kolléganője miatt, mert ő sokkal szórakoztatóbb, bulisabb, mint Alice.

A harmincas évei végén járó főhősnőnk egyedül neveli kamasz lányát egy csúnya válás után, ezért nem engedheti meg magának, hogy még a munkája se legyen rendben.

Egy repülőúton megismerkedik egy 19 éves építészhallgatóval, Balthazarral, aki azonnal beleszeret. Alice először elutasító a fiúval szemben, de aztán rájön, hogy munkahelyén profitálhat abból, ha egy majdnem 20 évvel fiatalabb sráccal kezd viszonyt. A probléma ott kezdődik, amikor Alice érzései is kezdenek komolyabbra fordulni…

Joséphine, 2013.

A Joséphine első pillantásra nem tűnik másnak, mint a francia filmek Bridget Jones-a, pedig ennél sokkal több van a történetben. A címszereplő harmincas Joséphine egy kissé molett, párizsi nő, akinek unalmas munkája, furcsa barátai és egy nála sokkal sikeresebb húga van, komoly kapcsolat helyett pedig egy alkalmi partnere.

Amikor az ominózus fiatalabb testvér a szülők házassági évfordulóján bejelenti, hogy meg fog házasodni, Joséphine, hogy mentse a helyzetét, kitalál magának egy brazil, orvos vőlegényt, amiről a munkahelyén és a baráti körében is tudomást szereznek.

Joséphine egyedül az alkalmi, nem mellesleg házas barátjának számol csak be az igazságról, és Párizsban marad, miközben mindenki úgy tudja, hogy éppen Brazíliában van vőlegényével.

Míg barátai a lakását kiadják pont a főnökének, addig Joséphine a lakás tetőterébe zárkózik be, és onnan próbál kigabalyodni a hazugságai hálójából és kezdetét veszi a legjobb francia vígjátékokra jellemző történetmesélés.

Tökös ötös – Five, 2016.

A szörnyű magyar címmel rendelkező vígjáték nem véletlenül kapott helyet a francia filmvígjátékok toplistáján, hisz valójában egy nagyon szórakoztató történetet takar, amely szereplője öt fiatal jóbarát, akik az egyetemisták gondtalan életét élik egy szuper lakásban, amelyet az egyikőjük hihetetlenül gazdag édesapja fizet… egészen addig, amíg kiderül, hogy csemetéje mégsem jár az orvosi egyetemre, csak lódított a tanulmányairól.

Hogy a hirtelen jött lakáskrízist megoldja, nagy tételben fűvet kezd el árulni legjobb barátjával.

Mivel rengeteg pénzzel tartoznak a dílerüknek, és szorítja őket a határidő, amire a pénzt szállítaniuk kell, az összes barát elkezd besegíteni a bizniszbe, és próbálják eladni az anyagot mindenkinek, aki kapható rá.

Egy őrült pillanat – Un moment d’égarement, 2015.

Laurent és Antoine jó barátok, akikben közös az, hogy sikeres és sármos negyveneses, borzasztó korábbi házassággal, és mindkettőjüknek kamasz lánya van, akik szintén szoros barátságot ápolnak egymással.

A két apa úgy dönt, hogy lányaikkal együtt tengerparti vakációra indulnak, ahol az egyikőjük egy éjszakára összegabalyodik barátja lányával.

A férfi próbálja titokban tartani a kalandot, de sajnos barátja lánya mélyebb érzéseket táplál iránta, mint gondolná, és örülne, ha papája előtt is lelepleződne a viszony, hogy ő áldását adja a kapcsolatra.

Együtt élhetnénk – Et si on vivait tous ensemble?, 2011.

Öt idős barát úgy dönt, hogy nem akarnak továbbra is egyedül élni, ezért úgy döntenek, hogy egyikük házában összeköltözzenek, hogy egymás gondját viseljék utolsó éveikben.

Csatlakozik hozzájuk egy fiatal etológiahallgató fiú is, aki éppen az idősebb generációról készíti szakdolgozatát.

A barátok között akad olyan, aki már egyre szenilisebb, egy romantikus, lázadozó típus, aki feleségének minden vágya az, hogy a gyermekei és az unokái szuper anyukaként és nagymamaként gondoljanak rá, egy nőcsábász öregúr és egy rákbetegséggel küzdő tanárnő is…

Együtt élhetnénk
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

10 hozzászólás

 • végh anikó
  2021.01.17., 19:59

  És hol vetítik ezeket a filmeket ha szabad kérdezni

  Válasz
  • bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Szia Anikó! A legtöbbet meg lehet találni online vagy a streaming szolgáltatóknál (Netflix, HBO GO), de szerencsére a TV-ben is gyakran vetítik őket 🙂

   Válasz
 • BBKriszta
  2021.01.17., 20:15

  Ajànlom még Christian Clavier-vel a “Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu? “-t ……hatalmas!

  Válasz
  • bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Köszi a tippet, megnézzük 🙂

   Válasz
 • Fehér Pál
  2021.03.12., 13:50

  Hol nézhető? Azt kellett volna megjegyezni valahol. Köszönöm.

  Válasz
 • janika
  2021.05.09., 21:01

  tvbe, hol? malyd nyilvánna rádijóba. holnézhető? istenem. a vitámpargba. vatya lőtérren, holnészhető bazek.

  Válasz
 • Azzuro
  2021.05.28., 21:28

  RRRrrr a legjobb!
  Ezek vacak filmek amiket felsoroltatok.

  Válasz
  • Demizson
   2021.05.30., 22:44

   Nagy kedvencem.
   A RRRrrrr! brutál kemény film, aki még nem látta, nem tudja mit vesztett.

   Válasz
 • französiche
  2021.05.28., 21:31

  Korábban (2015 előtt) tucatjával készüétek az ajánlottaknál jobb francia vígjátékok.

  Válasz
 • Macilaci
  2022.05.28., 16:34

  legjobb : És hová tűnt a 7. század. (háborús)

  Válasz

Írj egy hozzászólást