Szerelem / Párkapcsolat

5 film a szerelemről, amit neked is látnod kell

The time traveler's wife

Wicker Park

Amióta először láttam, a kedvenc filmjeim közé sorolom a Wicker Park című, 2004-es romantikus drámát, mely újra és újra megnézve is lebilincselően izgalmas. Egy szerelmespár történetét mutatja be, akik látszólag a véletleneknek köszönhetően sodródtak el egymástól, és hiába lépnek újabb és újabb személyek az életükbe, képtelen továbblépni.

A cselekmény tulajdonképpen ott kezdődik, amikor aztán a fiú látni véli a lányt egy étteremben. A teljes sztorit az időben ugrálva, a szereplők szemével ismerhetjük meg, éppen ezért ez egy „figyelős film”, hiszen könnyű elveszíteni a fonalat, ám a végére minden összeáll, és nem árt papírzsepivel készülni.

Ha hiszel az igazi létezésében, mindenképpen nézd meg, de ezen felül olyan izgalmas témákat is boncolgat a film, mint hogy meddig mehetünk el egy kapcsolat érdekében, mennyire tehet megszállottá a szerelem, és hogy feláldozható-e érte egy barátság.

A Diane Kruger és Josh Hartnett főszereplésével készült film egyébként egy remake, alapja az 1996-os Szerelmi fészek, melyben Monica Bellucci és Vincent Cassel alakítják a szerelmespárt.

Igazából szerelem

2003-as megjelenése óta az Igazából szerelem már-már olyan kötelező eleme a karácsonyi ünnepek tv-műsor kínálatának, mint a Reszkessetek, betörők!

Olvastad már?  A 4 legemlékezetesebb, tűzforró filmes jelenet

Noha a műfaja szintén vígjáték, a romantikusabb fajtából való, mely több apró, ám egymással összefonódó történeten keresztül mutatja be az emberi kapcsolatok sokszínűségét.

Igazi sírós-nevetős mozi, sokadik megnézésre sem unalmas, a szerelem mellett a barátság, a testvéri szeretet, a beteljesületlen szerelem, a megcsalás, a megbocsájtás kérdését is boncolgatja könnyed, szórakoztató módon, erőlködés nélkül.

A filmben olyan világsztárok tűnnek fel, mint Emma Thompson, Colin Firth, Claudia Schiffer vagy Hugh Grant.

Az időutazó felesége

Az Eric Bana és Rachel McAdams főszereplésével készült 2009-es romantikus dráma ugyan fantasztikus elemekkel is játszik, a hangsúlyt mégis inkább az emberi kapcsolatok, azon belül is a szerelem kapja.

Ahogyan a cím is sugallja, a főszereplő férfi képes az időben utazni, ám ezek az utazások random történnek, nem képes szabályozni őket: megesik, hogy rövidebb, de olyan is van, hogy hosszabb időre tűnik el.

Nézőként bizonyára mindenki beleképzeli magát az időutazó vagy annak szerelme helyébe, és valljuk be, ezek a körülmények nem épp ideálisak egy kapcsolathoz.

Ugyan csöpögősnek hangzik, a szerelem ereje még ebben az extrém helyzetben is legyőzi az akadályokat – legalábbis egy ideig. Igazán szép és megható alkotás, a zsepit itt sem árt bekészíteni.

Olvastad már?  10 fiatalító frizura, ami éveket farag le az éveidből

Még 2 romantikus film a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2