Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

A kedvenc romantikus filmjeink a 90-es évekből

A kedvenc romantikus filmjeink a 90-es évekből

Teljesen mindegy, hogy hogyan változik a világ, milyen rohamos tempóban alakult át az életünk a 90-es évek óta, a romantika örök, így a kedvenc romantikus filmjeink abból az időszakból bizony még ma is ugyanúgy megdobogtatják a szívünket. Íme, az öt kedvencünk az előző évezred utolsó évtizedéből.

A szerelem hálójában (1998)

Tom Hanks és Meg Ryan kettősét több romantikus filmben is láthattuk a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején, de személy szerint ez a kedvencem.

A New York-i könyvesboltos és a könyváruház tulajdonos civódó kapcsolata nem indul egyszerűen, azonban mindkettejüknek van egy titka: egy teljesen idegen emberrel osztják meg bánatukat és örömüket a világhálón keresztül.

Ma, a Tinder korában ez a kis levelezés túlzottan idealizáltnak és romantikusnak tűnik, de minden jó, ha a vége jó, és néha bizony kell egy kis remény a szerelmet online keresőknek is.

 

Mielőtt felkel a Nap (1995)

A mára már trilógiává bővült film első része a 90-es évek Bécsébe kalauzol minket, itt száll le a vonatról együtt az amerikai Jess (Ethan Hawke) és a francia Celine (Julie Delpy), hogy egyetlen, felejthetetlen éjszakát töltsenek együtt az osztrák fővárosban, amely aztán örökre megváltoztatja az életüket.

Sétálnak, beszélgetnek magukról, a világról, az élet nagy dolgairól és miközben velük együtt szerelembe esünk, arra vágyunk, hogy nekünk is megadasson az, hogy valakivel ennyire egy hullámhosszon legyünk.

 

10 dolog, amit utálok benned (1999)

Bár felnőttfejjel talán már nem nézünk annyi kamasz filmet – vagy csak titokban –, ezt egészen biztosan sokunk előveszi időnként, hiszen igazi klasszikus a maga nemében.

Minden benne van, ami egy igazi tinifilmhez kell, ármány, szerelem, szuper zene, naiv és cinikus főszereplők, és hamisítatlan 90-es évekbeli amerikai életérzés.

Nem kell aggódnunk, minden félreértés és dráma ellenére a végén a harcos feminista Kat (Julias Stiles) és az örök különc Patrick Verona (Heath Ledger) is egymásra talál.

A történet ráadásul egy Shakespeare-dráma, A makrancos hölgy modern feldolgozása, így aki még nem látta, annak is erősen ajánljuk.

 

Aludj csak, én álmodom (1995)

Sandra Bullock egyik korai filmje, amely karácsony közeledtével szinte mindig felbukkan valamelyik tévécsatorna műsorán, én pedig bármikor nagyon boldogan bekapcsolódom a magányos Lucy történetébe, aki egy metróállomás jegypénztárából figyeli élete szerelmét, ahogy minden nap felszáll a vonatra, tudomást sem véve létezéséről.

Egy nap azonban az ismeretlen férfi a szerelvény elé esik, Lucy pedig gondolkodás nélkül veti magát utána, hogy megmentse az életét. Nem is sejti, hogy ezzel belekeveredik a baleset következtében kómába esett idegen, Peter (Peter Gallagher) családi életébe is.

De mi lesz, ha Peter felébred, és neki tisztáznia kell, hogy ki is valójában?

Igazi szeretnivaló, romantikus karácsonyi film.

 

A szív hídjai (1995)

Egy film, amely nemcsak a mi, de egészen biztosan anyukáink és nagymamáink szívét is megdobogtatja.

Egy testvérpár, édesanyjuk halála után döbbenten bukkan rá egy naplóba lejegyzett történetre, amelyet anyjuk hagyott rájuk.

A történet szerint Francesca egyedül marad néhány napra vidéki házukban, míg férje és gyerekei a közeli vásárra utaznak. Mikor egy Robert nevű idegen segítséget kér tőle, nem is sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntését kell meghoznia.

A Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével készült film egy igazi, szenvedélyes szerelem története, amelynek kibontakozásához csupán néhány nap is elég.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást