A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat

Mindenkit foglalkoztat a kérdés: vajon egyedül vagyunk az univerzumban? És ha nem, próbáltak már kapcsolatba lépni velünk az idegenek? Van, aki biztos benne, hogy ez badarság, más szentül hiszi: az alábbi esetek is bizonyítékai annak, hogy találkoztunk már a földönkívüliekkel.

A Roswell-incidens, 1947

1947 nyarán egy farmer, William “Mac” Brazel rejtélyes törmeléket fedezett fel a legelőjén Új-Mexikóban fém rudakkal, műanyag darabokkal és szokatlan, papírszerű anyaggal. Brazel jelentette az esetet, és hamarosan a közeli Roswell légierőbázisának katonái jelentek meg nála, hogy begyűjtsék a roncsokat, amelyek szerintük egy meteorológiai ballonból származtak. Az újságcikkek azonban repülő csészealjról írtak, és arról, hogy a hatóságok megpróbálják elkendőzni az esetet. Azóta kiderült, hogy ez részben így is van: a hadsereg valóban egy titkos projekt nyomait próbálta eltüntetni, ezt egy 1997-ben nyilvánosságra hozott jelentésből tudjuk.

A jelentés szerint a légierő nukleáris anyagot szállító hőlégballonokkal kísérletezett, és ezekből származnak a roncsok.

A hadsereg magyarázata azonban nem győzött meg mindenkit, időről időre feltűnnek szakértők, akik állítják: a törmelékben talált anyagok, különösen a finom, de rendkívül erős papír semmi olyanhoz nem hasonlít, amit pályájuk során láttak, és nem is tudják elképzelni, hogy a földi technológiával ilyesmi létrehozható. Roswell környéke ma is számtalan turistát vonz, akik hisznek benne: a nukleáris fegyverkezés sztorijával a hadsereg egy sokkal nagyobb sztorit próbált lepel alatt tartani.

Lubbock fényei, 1951

1951. augusztus 25-én este a Texas Tech három professzora a szabad levegőn élvezte a nyári meleget, amikor az égre pillantva különös fényjelenségeket észleltek: a világító pontok alakzatba formálódva, nagy sebességgel repültek el a fejük fölött.

A következő napokban többen is tapasztaltak hasonlót, az egyetem egyik hallgatója, Carl Hart Jr. pedig egy fotót is készített a jelenségről, amit több újság, köztük a Life magazin is közölt. Az esetet a hatóságok kivizsgálták, a hivatalos indoklásban az áll, hogy Lubbock új utcai világítása verődött vissza a város fölött elszálló madarakról. Ezt a magyarázatot azonban nagyon sokan nem tartották elég meggyőzőnek, arra hivatkozva, hogy a fények túlságosan gyorsan mozogtak ahhoz, hogy madarak legyenek, és mert a néhány napos szakaszt leszámítva azóta nem tapasztaltak hasonló látványt a helyiek.

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázatFotó: mcornelius/depositphotos.com

Rendlesham erdő, 1980

1980-ban két, Nagy-Britanniában állomásozó amerikai katona különös dolgot jelentett a Woodbridge és a Bentwaters bázisról: Jim Penniston és John Burroughs a Rendlesham erdőben járőröztek, amikor a rádiójukon arról értesítették őket, hogy a közelben azonosítatlan repülő tárgyat láttak, és azt gyanítják, hogy egy kisrepülő zuhanhatott le a környéken. A két katona el is indult, hogy utánajárjon a dolognak, ekkor vették észre, hogy az erdőből különös, fehér fény szűrődik. Közelebb érve még erősebb fény vakította el őket, aztán pedig meglátták annak forrását is.

Csakhogy arra, hogy ez mi volt, egészen másképpen emlékeznek: az egyik katona szerint az objektum fekete, üvegszerű anyagból volt, rajta körbe különös írásjelekkel, a felület pedig az érintésre felizzott.

A másik katona azonban vörös, ovális, napszerű tárgyat látott – abban azonban mindketten egyetértettek, hogy a jelenség néhány perc múlva, a szemük láttára egyszer csakköddé vált. A bázisra visszaérve derült ki, hogy nem csak a szemük csalhatta meg őket, az időérzéküket is elvesztették: mindketten azt gondolták, hogy körülbelül 40-45 percet töltöttek az erdőben, de valójában 2 és fél órát voltak távol.

A két katona azt állítja, mielőtt még utánajárhattak volna annak, hogy pontosan mi is történt, az Amerikai Légierő Különleges Nyomozóirodája saját embereit küldte a helyszínre, és megfenyegette a két járőrt, hogy ha tovább szimatolnak, az a katonai pályájuk végét jelentheti. Burroughs és Bentwaters később otthagyták a katonaságot, és egész életükben a különös estén látottakra keresték a magyarázatot – mindketten részt vettek például hipnózison is – és végül arra jutottak, hogy az idegen lények próbáltak meg aznap este kapcsolatba lépni velük.

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat Kép forrása: SavitskeyLev/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást