Szórakozás / Otthon

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat

Mindenkit foglalkoztat a kérdés: vajon egyedül vagyunk az univerzumban? És ha nem, próbáltak már kapcsolatba lépni velünk az idegenek? Van, aki biztos benne, hogy ez badarság, más szentül hiszi: az alábbi esetek is bizonyítékai annak, hogy találkoztunk már a földönkívüliekkel.

A Roswell-incidens, 1947

1947 nyarán egy farmer, William “Mac” Brazel rejtélyes törmeléket fedezett fel a legelőjén Új-Mexikóban fém rudakkal, műanyag darabokkal és szokatlan, papírszerű anyaggal. Brazel jelentette az esetet, és hamarosan a közeli Roswell légierőbázisának katonái jelentek meg nála, hogy begyűjtsék a roncsokat, amelyek szerintük egy meteorológiai ballonból származtak. Az újságcikkek azonban repülő csészealjról írtak, és arról, hogy a hatóságok megpróbálják elkendőzni az esetet. Azóta kiderült, hogy ez részben így is van: a hadsereg valóban egy titkos projekt nyomait próbálta eltüntetni, ezt egy 1997-ben nyilvánosságra hozott jelentésből tudjuk.

A jelentés szerint a légierő nukleáris anyagot szállító hőlégballonokkal kísérletezett, és ezekből származnak a roncsok.

A hadsereg magyarázata azonban nem győzött meg mindenkit, időről időre feltűnnek szakértők, akik állítják: a törmelékben talált anyagok, különösen a finom, de rendkívül erős papír semmi olyanhoz nem hasonlít, amit pályájuk során láttak, és nem is tudják elképzelni, hogy a földi technológiával ilyesmi létrehozható. Roswell környéke ma is számtalan turistát vonz, akik hisznek benne: a nukleáris fegyverkezés sztorijával a hadsereg egy sokkal nagyobb sztorit próbált lepel alatt tartani.

Olvastad már?  Tátva marad a szád: ez a világ 10 legrejtélyesebb helyszíne

Lubbock fényei, 1951

1951. augusztus 25-én este a Texas Tech három professzora a szabad levegőn élvezte a nyári meleget, amikor az égre pillantva különös fényjelenségeket észleltek: a világító pontok alakzatba formálódva, nagy sebességgel repültek el a fejük fölött.

A következő napokban többen is tapasztaltak hasonlót, az egyetem egyik hallgatója, Carl Hart Jr. pedig egy fotót is készített a jelenségről, amit több újság, köztük a Life magazin is közölt. Az esetet a hatóságok kivizsgálták, a hivatalos indoklásban az áll, hogy Lubbock új utcai világítása verődött vissza a város fölött elszálló madarakról. Ezt a magyarázatot azonban nagyon sokan nem tartották elég meggyőzőnek, arra hivatkozva, hogy a fények túlságosan gyorsan mozogtak ahhoz, hogy madarak legyenek, és mert a néhány napos szakaszt leszámítva azóta nem tapasztaltak hasonló látványt a helyiek.

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázatFotó: mcornelius/depositphotos.com

Rendlesham erdő, 1980

1980-ban két, Nagy-Britanniában állomásozó amerikai katona különös dolgot jelentett a Woodbridge és a Bentwaters bázisról: Jim Penniston és John Burroughs a Rendlesham erdőben járőröztek, amikor a rádiójukon arról értesítették őket, hogy a közelben azonosítatlan repülő tárgyat láttak, és azt gyanítják, hogy egy kisrepülő zuhanhatott le a környéken. A két katona el is indult, hogy utánajárjon a dolognak, ekkor vették észre, hogy az erdőből különös, fehér fény szűrődik. Közelebb érve még erősebb fény vakította el őket, aztán pedig meglátták annak forrását is.

Olvastad már?  Íme a 6 legfurcsább fagyi a világból

Csakhogy arra, hogy ez mi volt, egészen másképpen emlékeznek: az egyik katona szerint az objektum fekete, üvegszerű anyagból volt, rajta körbe különös írásjelekkel, a felület pedig az érintésre felizzott.

A másik katona azonban vörös, ovális, napszerű tárgyat látott – abban azonban mindketten egyetértettek, hogy a jelenség néhány perc múlva, a szemük láttára egyszer csakköddé vált. A bázisra visszaérve derült ki, hogy nem csak a szemük csalhatta meg őket, az időérzéküket is elvesztették: mindketten azt gondolták, hogy körülbelül 40-45 percet töltöttek az erdőben, de valójában 2 és fél órát voltak távol.

A két katona azt állítja, mielőtt még utánajárhattak volna annak, hogy pontosan mi is történt, az Amerikai Légierő Különleges Nyomozóirodája saját embereit küldte a helyszínre, és megfenyegette a két járőrt, hogy ha tovább szimatolnak, az a katonai pályájuk végét jelentheti. Burroughs és Bentwaters később otthagyták a katonaságot, és egész életükben a különös estén látottakra keresték a magyarázatot – mindketten részt vettek például hipnózison is – és végül arra jutottak, hogy az idegen lények próbáltak meg aznap este kapcsolatba lépni velük.

A leghíresebb UFO-észlelések, amikre máig nincs magyarázat Kép forrása: SavitskeyLev/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást