Szórakozás / Otthon

A 6 leggyakoribb karácsonyi baki, ami veled is megeshet

Még a filmeken sem szól mindig a karácsony kizárólag a boldog és megható pillanatokról. Bár az is igaz, hogy sok-sok év múlva főként a bakikra fogunk emlékezni, azért nem árt, ha minimálisra csökkented ezek esélyét.

Nem stimmel a dekoráció

Szenteste slágere a karácsonyfa, így messze nem mindegy, miként mutat a szoba központjában. A legnagyobb gond az lehet vele, ha egyáltalán nem passzolnak össze a díszek, illetve, ha nem működik a fényfüzér.
Előbbit kiküszöbölheted, ha ünnepek előtt egymás mellé pakolod a díszeket és megnézed, mi hiányzik a készletből. A fényfüzért működését pedig legalább szenteste előtt egy héttel ellenőrizd, hiszen nem valószínű, hogy a sarki boltban pont olyan égőt fogsz kapni hozzá, amire szükséged van.

Ha eldől a fa

Talán már a te családodban is előfordult, hogy a fa fogta magát és eldőlt, vagy reggelre olyan ferdén állt, mintha egész éjszaka szél döngette volna az ágait. Ez azért nem katasztrófa, bár kellemetlen lehet, főleg annak, aki a nyakába kapja a tüskés ágakat.
Nyilván az a legjobb, ha jó minőségű fenyőfatartót vesztek, és abba megfelelően állítjátok a fát, de ha kicsik is vannak a családban, ez nem mindig elég. Ekkor érdemes kétoldalt damillal rögzíteni a fa törzsét (pl. az ablak fogantyújához, vagy a falról leszerelt kép szegecsére), így garantált, hogy senki sem fogja magára rántani.

Olvastad már?  6+1 költséghatékony programötlet barátnős talikra és randikra

Kórházi éjszakázás

Annál katasztrofálisabb aligha lehet a karácsony, mintha valamelyik családtag végett mindenki a sürgősségin éjszakázik. Nyilván senki sem vágyik erre, de meg is kell tenni mindent annak érdekében, hogy ne legyen baj.
Tehát ne gurulós székről díszítsd a fát és ne a 220 voltra rákötve próbáld ki, hogy a két drót összeérintésével működik-e az égősor.

Elrontottad a vacsorát

Szinte törvényszerű, hogy életében minden nő legalább egyszer elrontja a vacsorát egy fontos alkalom előtt. Ennek főként az az oka, hogy túl nagyot akarunk, de csak félúton jövünk rá, hogy minderre még egy hét gyakorlás is kevés lenne. Így fordulhat elő, hogy az új receptednek a kutya fog a legjobban örülni, és hogy a sült hús inkább sült, mint hús.
Ezt kiküszöbölendő ne főzz teljesen új ételt karácsonykor, teszteld előtte legalább egyszer-kétszer, hogy a nagy napon pontosan tudd, mire kell ügyelned.

Elégetted a menüt

A karácsonyi menü során alapszabály, hogy mindig legyen B-terved, hiszen figyelmetlenségedben odaéghet a pulyka, vagy kukában landolhat a krokett, mert túl forró volt az olaj. Először is nem kell pánikba esni, hiszen bár tényleg csodás, ha az asztal közepén díszeleg a csodásan megpirult hús, azért az sem utolsó, ha az égett részeket eltávolítod és apró csíkokra szeled a megmaradt falatokat. Ha túl száraz lett a végeredmény, akkor készíts hozzá gyorsan egy gyümölcsös vagy gombás mártást és máris megmentetted a menüt.
Amennyiben a süti égett oda, hasonlóképpen kell eljárnod. Vágd körbe a piskótát, tépkedd apróbb darabokra, öntözd meg rummal, majd készíts hozzá egy csokis mártogatóst; némi lekvár és gyümölcs felhasználásával ízletes pohárkrém lehet belőle.

Nem vásároltál mindenkinek ajándékot

Meglehetősen kínos pillanat, amikor vendégségben olyasvalaki nyom a kezünkbe egy ajándékot, akire egyáltalán nem számítottunk, emiatt nem is tudjuk viszonozni a kedvességét. A zavarodott mosolygás helyett készülj fel erre a helyzetre is.
Engedd át az ajándékozás kezdeményezését, és ha nem várt meglepetésben részesülsz, kapd elő a táskád mélyéről az előzőleg odakészített apróságot (pl. egy doboz csokit, ami igazán semleges ajándék). Aki ilyen váratlanul lep meg, minden bizonnyal nem készült extra drága meglepetéssel, kedvességét egy adag bonbonnal tökéletesen viszonozni tudod.

Olvastad már?  2020-ban ez menő és ez felejtős a lakberendezésben