Legendás Oscar-ruhák – Galéria

Legendás Oscar-ruhák – Galéria

Címlap / Stílus / Divat / Legendás Oscar-ruhák – Galéria

Ugyan mindenki az idei Oscar-gála lázában ég, de mi szeretnénk feleleveníteni a korábbi díjátadókat is: készítettünk egy összeállítást néhány legendás vörös szőnyeges ruháról, amelyeket a mai napig emlegetnek. Galériánkkal részt vehetsz egy kisebb estélyiruhás időutazáson!

Winona Ryder, 1990

A ’90-es években hihetetlen nagy stílusikonnak számított Winona Ryder: a sztárvilágban és a hétköznapi divatban is sokan másolták az öltözködését.

1990-ben egy csodálatos fekete pánt nélküli ruhát viselt, kövesfülbevalóval és az elmaradhatatlan vörös rúzzsal – ezzel a kortalan outfit-tel akár ma is a vörös szőnyegre léphetne…

Nicole Kidman, 1997

Egyetlen legendás vörös szőnyeges viseletek összeállításból sem maradhat el Nicole Kidman pisztácia színű, haute couture ruhája, amelyet a Galliano divatház tervezett.

A színésznő 1997-ben jelent meg ebben a darabban az Oscar-gálán, Tom Cruise oldalán.

Sharon Stone, 1998

Az Elemi ösztön híres színésznője mindig ismert volt bevállalós stílusáról: 1998-ban az Oscar-gálára is egy hagyománytörő öltözetben érkezett.

Férje ingét viselte, és ehhez egy lila, selyem, földig érő Vera Wang szoknyát választott.

A végeredmény tökéletes lett!

Gwyneth Paltrow, 1999

Az, hogy stílusikonként definiálják Gwyneth Paltrow-t, főként az 1999-es Oscar-ruhájának köszönhető.

A színésznő egy habos rózsaszín ruhában jelent meg, amelyben olyan volt, mint egy szalagavatós hercegnő: a divatikon titulus mellett a legjobb női főszerepért járó Oscart is elnyerte a Szerelmes Shakespear című filmben nyújtott alakításáért.

Angelina Jolie, 2000

Többször választották meg a valaha volt legszebb Oscar-ruhának az Angelina Jolie által 2000-ben viselt fehér selyemből készült darabot.

A ruha felső része Marilyn Monroe híres ruháját idézi, de sokkal kifinomultabb az összhatása a hosszú, egyenes szabású alsó résszel.

Julia Robert, 2001

Az Erin Brokovich – Zűrös természet című filmben nyújtott alakításáért 2001-ben kapott Oscar-díjat Julia Roberts, mint a legjobb női főszereplő.

A gálán egy 1982-es elragadó Valentino darabban jelent meg, amellyel megteremtette a vintage ruhák viselésének divatját a díjátadón.

Renee Zellweger, 2001

Ragyogó és mosolygós jelzőkkel illették 2001-ben Renee Zellweger-t, aki egy napsárga, pánt nélküli, földig érő ruhában jelent meg az Oscar-gálán.

A színésznő egy igazán nőies, Jean Dessés ruhát viselt, és ezzel megmutatta, hogy a sárga kreációknak is van helye a vörös szőnyegen!

Kate Hudson, 2003

A mindig mosolygós Kate Hudson-t többször választották meg a legjobban öltözött színésznőnek a különböző divatmagazinok, és ezt a 2003-mas Oscaron viselt Versace ruhájának is köszönheti.

A színésznő egy ragyogó, kézzel készült arany csipkés ruhát viselt a díjátadón, amely a divatlapok nagy kedvence lett abban az évben.

Naomi Watts, 2004

A 2000-res évek nagy kedvencei voltak a váll nélküli ruhadarabok, Naomi Watts is egy ilyen kreációban jelent meg a 2004-es Oscar-gálán.

Az alapvetően fehér, csillogó flitterekkel kivarrt darabot a Versace ház tervezte a színésznőnek a díjátadóra.

Anne Hathaway, 2008

Sokan jelentek már meg vörös ruhában a vörös szőnyegen, de az egyik leggyönyörűbb ilyen színű kreáció vitathatatlanul Anne Hathaway 2008-as Oscar-ruhája volt.

A színésznő számára a Marchesa divatház tervezte ezt a gyönyörű, aszimmetrikus pántos ruhát, amely a virágos rátétekkel és a lágy eséssel a görög istennők viseletét idézte, és így a mi nagy kedvencünk is lett!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást