Ha már a lencse úgyis pénzt hoz, akkor miért ne kerülhetne egy igazán elegáns fogással egy tányérra? A lazac nem olyan pökhendi ám, mint elsőnek látszik, ami azt illeti, a szerény lencse éppen hogy a lehető legjobb oldalát hozza ki ennek a finom, húsos halnak.
Arról már nem is beszélünk, mennyire jól mutat a rózsaszín hús a barna, lila és zöld színben pompázó saláta mellett. Ezt az ételt először a szemeiddel fogod élvezni!
Hozzávalók:
egy csésze zöld lencse, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj, fél kilogramm lazac, négy darabba vágva, 2 evőkanál vörösborecet, 2 teáskanál dijoni mustár, ¼ lila hagyma, apróra vágva, fél csésze petrezselyem, 1 marék rukkola, 1 citrom, cikkelyekre vágva.
Elkészítés:
Forralj fel 4 csésze vizet és egy kevés sóval főzd meg a lencséket, amíg meg nem puhulnak, majd szűrd le. Egy serpenyőben melegíts meg egy evőkanál olajat, és a sózott, borsozott lazacot mindkét oldalán süsd 4-5 percig.
Egy nagyobb tálban keverd össze a maradék olajat a vörösborecettel, a mustárral, a hagymával, a petrezselyemmel, valamint a sóval és a borssal. Forgasd a mártásba a lencsét és a rukkolát is, majd a salátát a lazaccal együtt, a citromgerezdekkel díszítve tálald.