Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé 10 dkg szeletelt bacon 10 dkg trappista sajt liszt só bors 2 tojás brokkoli sárgarépa cukkini 1 kiskanál olívaolaj víz
Elkészítés:
Egy királytorta formát baconnel kibélelünk. A szalonna oldalt „túlnő” a formán. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, a sajtot megreszeljük. A húst a következő módon bundázzuk: lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba mártjuk.
A bundázott hússzeleteket a baconnel bélelt sütőformába rétegezzük. Ha a panírozásból marad hozzávaló (sajt, tojás, pici liszt), öntsük a hús tetejére. A forma szélén „túlnőtt” bacont hajtsuk a hús tetejére.
200 fokon félóra alatt megsül ez az ínycsiklandozó finomság. Szeletelés előtt legalább negyedóráig pihentessük a hústortát.
Készítsük el zöldség köretet! A sárgarépát hámozzuk meg, s hosszanti irányban végig 2-3mm mélyen vágjunk éket a zöldségbe. Vékonyan szeleteljük fel a répát. A szeletkéknek a kivágott ékalaknak köszönhetően virág alakja lesz. A kivágott ékeket is pároljuk meg.
A cukkinit karikákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A serpenyőbe kiskanálnyi olívaolajat öntünk, s a zöldségeket kevés víz hozzáadásával megpároljuk.
A hústortát 2-3 cm-es szeletekre vágjuk, s a zöldségkörettel tálaljuk.