VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A csirkemell gyakori vendég legtöbbünk asztalán. Egy kis sajttal és baconnel megbolondítva ezzel a mutatós zöldség körettel akár ünnepi fogás is lehet.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé 10 dkg szeletelt bacon 10 dkg trappista sajt liszt só bors 2 tojás brokkoli sárgarépa cukkini 1 kiskanál olívaolaj víz
Elkészítés:
Egy királytorta formát baconnel kibélelünk. A szalonna oldalt „túlnő” a formán. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, a sajtot megreszeljük. A húst a következő módon bundázzuk: lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba mártjuk.
A bundázott hússzeleteket a baconnel bélelt sütőformába rétegezzük. Ha a panírozásból marad hozzávaló (sajt, tojás, pici liszt), öntsük a hús tetejére. A forma szélén „túlnőtt” bacont hajtsuk a hús tetejére.