7 last-minute tipp, hogy gondtalanul érkezz haza a nyaralásból

7 last-minute tipp, hogy gondtalanul érkezz haza a nyaralásból

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 last-minute tipp, hogy gondtalanul érkezz haza a nyaralásból

Az utazás fantasztikus élményeket tartogat – és mikor látnál világot, ha nem nyáron! A gondtalan napok után azonban különösen kellemetlen visszarázódni a mókuskerékbe. Olyannyira, hogy még előre gondolni rá is vétek. Vagy mégsem? Hiszen néhány aprósággal megkönnyítheted az életed!

Takaríts indulás előtt!

Bizonyára már csak a csomagoláson és a rád váró élményeken jár az eszed, de sokszorosan megtérül, ha helyet szorítasz egy kis takarításnak is a teendőid között. Vidd ki a szemetet, mosogasd el az edényeket és cseréld el az ágyneműket.

Így hazaéréskor nem egy egész teendőhalmaz vár majd rád, hanem nyugodtan kicsomagolhatsz és ejtőzhetsz!

Készíts teendőlistát!

Néhány nappal elutazás előtt írd föl egy cetlire, mit kellene elvégezni a ház körül, ha itthon maradnál. Tisztázd magadban, hogy ezeket milyen felosztásban intézed el indulás előtt, illetve érkezés után.

Így tuti, hogy nem jár majd azon az agyad a repülőn ülve, hogy mit felejtettél el. Teljesen átadhatod magad az élményeknek!

Dobj be egy mosást!

Utazás előtt akkor is megéri elintézni egy mosást, ha a szennyes tartó csupán félig van.

A ruháknak nem tesz jót, ha sokáig állnak ott – inkább mosd és teregesd ki őket indulás előtt.

Így frissen és illatosan várnak majd rád, amikor hazajössz.

A szárító programot is megspórolhatod, hiszen bőven jut idő a természetes folyamatra!

Vigyázzon valaki a lakásodra!

Akár vannak gondozásra szoruló háziállataid vagy növényeid, akár nincsenek, mindenképpen jól jöhet, ha egy megbízható rokonnak, barátnak vagy szomszédnak kulcsot adsz a lakásodhoz a távolléted idejére.

Így biztosan nem kell aggódnod az esetleges vészhelyzetek, a felhalmozódott levelek, a csőtörések és az óraleolvasások miatt.

Állíts be automatikus választ!

Ma már bármilyen levelezőrendszerben néhány kattintással beállíthatod, hogy ha valaki ír neked, automatikus választ kapjon az általad előre megadott üzenettel.

Nyaraláskor nem kell, hogy sürgős e-mailek miatt főjön a fejed, ha tudod: mindenki, aki keres, rögtön értesül róla, meddig leszel házon kívül.

Lassan térj vissza a valóságba!

Hazaérkezés után az első néhány napon könnyen megeshet, hogy elvarázsolt állapotban leszel.

Érthető, hogy szívesebben tobzódsz a friss élmények emlékében, mint hogy dolgozni, bevásárolni vagy postára menj.

Legyél elnéző magaddal, és szervezd úgy az életed, hogy egy kis lustálkodás beleférjen!

Adj magadnak plusz egy napot!

Ha megteheted, tervezd úgy a nyaralásod, hogy hazaérkezés után még egy teljes napnyi pihenőidő a rendelkezésedre álljon.

Így behozhatod az esetleges alvás-lemaradást, nyugodtan kicsomagolhatsz, végignézheted a fotókat, cseveghetsz a számodra legfontosabbakkal és lélekben felkészülhetsz a dolgos hétköznapokra.

Amennyiben a felsorolt ötletek közül egyiknek a megvalósítására sincs időd, energiád vagy lehetőséged, már az is rengeteget segít, ha nem várod el magadtól a „gombnyomásra” történő lazítást és visszarázódást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást