Stílus / Test

Lakk a lábujjakon: 2015 kedvenc nyári trendjei, ha pedikűröztetnél

Lakk a lábujjakon: 2015 kedvenc nyári trendjei, ha pedikűröztetnél

A körmök csinosításáról rengeteg szó esik, nem is csoda, hiszen mindig szem előtt vannak. De mi a helyzet a lábujjakkal? Amikor a zárt cipők a szekrényekbe kerülnek, a lábujjak körmei is megvillannak, így érdemes őket is kicsinosítani őket. Ha a pedikűr mellett egy csinos lakkozásra is vágysz, mutatunk néhány ötletadó képet!

A trend az trend – a lábujjakon is

A türkiz színű lakk és az azték mintázat természetesen a lábujjakon is legalább annyira jól mutat, mint a kezek körmein.

Itt azonban nem érdemes túlzásba esni, míg a kezeken, ha szeretnéd, akár az összes körmödet is mintásra festheted, egy ennyire karakteres minta a lábujj összes körmén kicsit túlzásnak hathat.

Arról nem is beszélve, hogy a kisebb körmökön tényleg sziszifuszi munka megrajzolni a mintákat.

Ami a kezek ujjain a gyűrűsujja, az a lábakon egyértelműen a nagylábujj. Itt éld ki az alkotó kedvedet, és a többi körmön használj egyszínű lakkot.

Pasztell és játékos

Ha mégis a tarka lábujjak mellett döntenél, érdemes a pasztell színeknél maradni, mert az összhatás így egyszerre lesz játékos és bohém, mégsem úszik át giccsbe.


Így lesznek puhák és selymesek a lábaid: Otthoni pedikűr lépésről lépésre


Ha pasztell árnyalatoknál maradsz, akár még egy kis extra díszt is tehetsz a körmökre: itt például csillogó lakk került az egyik lábujjra, ami így sokkal elegánsabbá, izgalmasabbá tette a pedikűrt, mégsem hat túlzásnak vagy közönségesnek.

Szolidabb csillogás

Ha egy kicsit elegánsabb, de mégis ragyogó körmöket szeretnél, kombináld a nyár egyik trendszínét, az aquát a csillogó ezüsttel.

Összeillő párosítás, és ha csak a nagylábujjakra kerül a csillogó festékből, akkor az összhatás is szofisztikált marad.

Néhány extra, nagyobb méretű csillámot is elrejthetsz a festékben – ezt mainűrös kellékboltokban szerezheted be, és egy szemöldökcsipesszel illesztheted bele a még száradó festékbe.

Ne felejts el fényes fedőlakkot használni a tartósság érdekében!

Ombre a lábakon

A színátmenetes lakkozás szintén nemcsak a kézkörmök sajátja, feltűnhet a lábakon is.

A legbölcsebb megoldás, ha a valódi színátmenetet csak a nagylábujjon használod, és a kisebb ujjakon csak váltogatod a lakkok színét.

Az ombre hatáshoz először fesd le az egyik lakkal az egész körmöt, majd a másik lakkba mártott festékkel óvatosan ütögesd meg a körmöket, körülbelül a közepüktől haladva kifelé addig, amíg el nem éred a kívánt hatást.

Választhatsz egymáshoz közelebb álló színeket is, de érdemes kísérletezni például a fekete-arany, gyöngyház-türkiz, orgonalila-sötétkék párosokkal is.

Körmökhöz illesztve

A legegyszerűbb megoldás persze az, ha egyszerűen a lábujjaidra is ugyanolyan színű lakkot kensz, mint amilyen a kezeiden is van.

Ez sosem megy ki a divatból, és nem is igazán lőhetsz mellé ezzel a választással.

Az idei trendek jegyében érdemes pasztell színekkel kísérletezni, mert ezek egyaránt jól mutatnak a lábakon és a kezeken is.

Ez a vízkék árnyalat például remekül kiemeli a frissen szerzett barnaságodat, és még a strandon is jól mutat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást