Lakberendező tippek fiatal felnőttek szobájához

Lakberendező tippek fiatal felnőttek szobájához

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendező tippek fiatal felnőttek szobájához

A főiskolai évek előtt és alatt változnak a fiatalok térigényei, ezért ideje elképzeléseik után igazítani a szobát is.

Tervezz előre

Mielőtt nekikezdenél az átalakításoknak tervezz legalább 3 évre előre. Ha néhány éven belül elmegy otthonról, válassz olyan bútorelemeket, amelyek utána is “szolgálni” fognak.
Ha például költözése után ki szeretnéd adni a szobáját, fektess be funkcionális, időtálló, kevésbé sérülékeny elemekbe.

Tárolás

A fiataloknak rengeteg cuccuk gyűlik össze, amiből rengeteget akkor is ott fognak hagyni, mi után “kiszálltak a fészekből”.
Szelektáld ki a még jó és szükséges holmikat, a többitől a legjobb megszabadulnod.

Hangszigetelés

Ha az ő zenéjük számodra ricsaj és idegesít a bömbölése, szerezz be hangszigetelő belső ajtókat.
Ha az emeleten van a szoba, akkor egy vastag szőnyeg is jó megoldás.

Maradj a realitás talaján

Az is lehet, hogy nagyon sokáig veletek fog még lakni, ma már nemcsak a tanulóévek nyúltak meg, de a párkereső évek is. Alakíts ki számára egy olyan szobát, ami nappali és hálószoba egyben.
Erre a kinyitható ágy a megoldás. Az is hasznos, ha saját maga kezdi mosni és szárítani a ruháit. A mosószobában alakíts ki számára külön ruhaszárítórészt és engedd őt önállósodni!

Kapjon egy nagyobb ágyat

A legtöbb “gyerekágy” ilyenkor kevés egy fiatal felnőttnek. A legtöbben nemcsak fizikailag nőtték már ki, de talán el fogják kezdeni megosztani ágyukat barátjukkal/barátnőjükkel is.
Az ilyen vendéglátogatásokra is számolni kell, ezért nem árt ha két személy is el tud aludni az ágyon.

Tanulósarok

Lehet, hogy még nem fejezte be az iskolát, vagy már a főiskolai éveket tapossa, tanulnia ígyis-úgyis kell még.
A tinédzserek számára ismeretlen a tisztaság fogalma, ezért nem árt kreatív dolgokat kitalálni az íróasztalon levő tárolóhelyeket illetően: mágneses emlékeztető-tábla, felszúrható jegyzetek, színes dobozok, CD és DVD tartók.

Világítás

Három típusú világításra kell gondolnod: központi erős fények, dolgozólámpa, hangulatfények.

Az elektromos berendezések csoportosítása

Az évek folyamán az elektronikai cuccok kezdenek felhalmozódni: számítógép, notebook, játékkonzol, TV, telefon – és ez a minimum. Funkciójuk szerint rendezd el úgy a szobában, hogy esztétikailag is jól mutasson.
A TV és játékkonzol egymás alatt legyenek, a számítógépes dolgok egy külön dolgozósarokban, a telefon könnyen elérhető legyen.

Hagyd az ő ízlésüket érvényesülni

Általában a fiataloknak konkrét elképzelésük van arról, milyen szobát szeretnének. Engedjük hát, hogy a szoba bizonyos részeit saját maguk dekorálják.
Szerezzenek be pár tetszésük szerinti dekorációs tárgyat, tegyék ki kedvenc fotóikat. Aukciós portálokon beszerezhetnek egyedi tárgyakat szinte aprópénzért, ezzel egyedi színt adnak szobájuknak.

Használd ki az elveszett teret

Az ágy alatti területet, a szekrények tetejét bátran használd tárolásra. Szerezz be dekoratív dobozokat (az oválisakat váltogathatod a szögletes dobozokkal), ami alkalmazkodik a szoba stílusához.

Használd ki a falakat

Rengeteg hely van a falon. Szerelj fel kampókat a színesebb, dekoratívabb ruhák felakasztásához. Játékokat, emlékeket, serlegeket helyezhetsz el lebegő polcokon.

Cimkézz

A fiatalok memóriája talán gyengébb az idősekénél, mindez azért, mert képtelenek odafigyelni és megjegyezni dolgokat.
A különböző tároló dobozokra ragassz cimkéket és írd rá mi van benne, így megkönnyíted a keresést és megelőzöd, hogy felforgassa a fél szobáját – ráadásul nem fog mindent tőled számon kérni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást