Lakberendezés pinkkel

Lakberendezés pinkkel

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendezés pinkkel

Villanyozd fel otthonodat egy közel sem mindennapi színnel, a pinkkel! Megjelenhet textíliákon, bútorokon, falakon, de a konyhai kiegészítők színeiben is. Meríts lakberendezési ötleteket a következő terekből:

Pink fal

A túl sok pink bántó lehet a szemnek és a közérzetnek is egyaránt. Ezért csak egyetlen fal vagy falrész színének válasszunk pinket – például a nappali, az előszoba vagy az ebédlő egyik falának. Jól illik a 60-as évek stílusú bútorokkal és babos mintákkal.

Mintás pink fal

A falak egyszínűségét megtörhetjük egy, a szoba stílusához illő mintával. A képen látható hálószobát például a romantikus falminta nagyszerűen feldobja.
Figyeljünk arra, hogy ha falszínnek választottuk ezt az erélyes színt, akkor köszönjön  vissza még a szín a szoba más pontjain is – ebben az esetben a díszpárnák vették át ezt a feladatot.

Konyhai kiegészítők

Egy hideg, egyhangú konyhát élettel tölthetünk meg, ha bevezetünk egy vidám színt, mint amilyen a rózsaszín. Szerezzünk be konyhai törlőkendőket, fűszeres edényeket vagy különböző tartókat ebben a színben és helyezzük el a konyha különböző pontjain. Ettől egységesebb és ízlésesebb lesz addigi egyszerű konyhánk.
Beszerezhetünk rózsaszín virágokat bontó cserepes növényeket is, amelyeket tartsunk fény-közelben, például az ablakpárkányon.

Pink ágynemű

A gyerekszoba vagy hálószoba ágyát öltöztessük színes ágyneműbe, amelyen a pink szín dominál. Jól mutat hideg lila vagy mályvaszínű falakkal.

Pink az ebédlőben is

Az utóbbi időben divatba jött fehér-fekete bútordivat szinte megkívánja, hogy egy erélyes árnyalatot is elhelyezzünk mellé. A sötét ebédlőasztalon elhelyezett világos-rózsaszín tányéralátétek  vidámságot adnak az étkezéseknek.
A falakon megjelenő halvány, hidegebb árnyalatú pinket a háttérben elhelyezett zöld szobanövények dekorálják.

Csíkos falak

Ha unod az egyszínű falakat, illetve növelni szeretnéd a beltér magasságát, próbáld ki a függőleges csíkozású halvány-pink falat. A különböző rózsaszín árnyalatok mellett jól mutatnak a vajszínű és baba-kék csíkok is. 
Figyeljünk arra, hogy egy pink falú szobában ne csak a fal legyen ilyen színű, hanem a textíliákon, díszeken és egyéb kiegészítőkön is megjelenjen ez az árnyalat.

Modern pink bútorok

Tedd nappalidat elragadóvá pink ülőalkalmatosságokkal! Válassz egy sötétebb árnyalatot, mert ez kevésbé kényes. Jól mutat narancssárgával párosítva, ezért szerezz be narancssárga asztaldíszeket, textíliákat.

Viruló kilátás

Otthonodat azonnal hangulatosabbá teheted, ha az ablakban üde rózsaszín virágokat helyezel el és néhány ugyanilyen színű gyertyát. 

Rusztikus környezetben

A sikeres lakberendezés sokszor az ellentétek vonzásáról szól. Egy ilyen rusztikus, „nyers” környezetben például nagyszerűen mutatnak a modern pink díszpárnák, finom lágyságot hozva a durva szobába.

Pink a kertben

A zöldellő kertben imádjuk a színe virágok látványát. Miért ne érhetnénk el kerti bútorainkkal is ugyanezt a hatást?
Egyszerűen terítsünk egy pink asztalterítőt a kerti asztalra és szerezzünk be kényelmes pink ülőpárnákat a székekre. Ez a fajta modernség nagyszerűen beleolvad a természetes környezetbe.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!