A kis lakás is lehet dekoratív! Lakberendezési tippek kis helyiségekre

A kis lakás is lehet dekoratív! Lakberendezési tippek kis helyiségekre

Címlap / Otthon / Dekor / A kis lakás is lehet dekoratív! Lakberendezési tippek kis helyiségekre

A legtöbben nem palotába születtünk, hozzászoktunk a kicsi panellakásokhoz, több funkciót szolgáló szobákhoz, amelyeket otthonosan kényelmessé tehetünk, ha néhány dekoratív és kreatív megoldást alkalmazunk!

A konyhai 1001 tároló meséje

Adott a kis konyha és a rengeteg holmi, aminek muszáj valahogy helyet találni. Csak olyan konyhai bútorba érdemes befektetni, amelynek számtalan tárolási lehetősége van, kihasználva az adott hely minden szegletét.
Kiemelkedően hasznosak a vertikális fiókok, amelyekben számos kis polc van a kisebb méretű élelmiszereink tárolására.

Kép forrása: thehammerandnail.com

Nappali egy félszobában

A kis helyiségekben is kialakítható egy nappali, lásd ezt a kertkapcsolatos modern szobát. A mennyezetre szerelt világítástól és az ablak fényétől még tágasabbnak és szellősebbnek hat a beltér.
Figyeljük meg a harmonikus homokszín és mályvaszín kellemes összhangját, valamint a minimál bútorzatot, amely egyáltalán nem teszi “túlterheltté” az összhatást.

Kép forrása: helenedabrowskiinteriors.co.uk

Beugró konyha

A konyha kialakításánál fő szempont a praktikum, jó ha egy fordulatra minden kézügyben van – ezért is jó, ha egy konyha nem túl nagy méretű. 
Ha ilyen kis hely áll rendelkezésünkre, ráadásul U alakú beugrónk van, akkor a legjobb ha egy, a padlótól a mennyezetig fehér konyhabútorra voksolunk, ezzel is tágasabb hatásúvá téve a konyhát. Ha természetes fény nem áll rendelkezésünkre, szereljünk be bőséges világítást és a műszaki berendezést válasszuk fémes (inox) színűre.

Kép forrása: ahmannllc.com

Nappali, dolgozó, hálószoba egyben

Az egyszobás lakásokban is lehet komfortosan élni, ha minden körülmény adott.

A helyiség minden szegletében kialakítható valamilyen funkció. 
A dolgozószoba és nappalirész például nagyszerűen megfér egymás mellett, a szoba másik végét pedig kinevezhetjük exkluzív a pihenés és alvás zónájának. Mutatós, ha a szoba nappali-dolgozó részének a falát más színre festjük, ezzel is eltérő hangulatot teremtve.

Kép forrása: susandianaharris.com

Eklektikus nappali

A modern és retro stílus keverésével hangulatos kis zugot rendezhetünk be magunknak. Ha kis hely áll rendelkezésünkre a nappali kialakításához, nemcsak letisztult, minimál, világos kialakításban gondolkozhatunk, hanem egy valóban színes és eklektikus enteriőrt is létrehozhatunk, amelyen jó érzés lesz elbújni és ellazulni.

Kép forrása: davidhowell.net

Ebédlő a fal mentén

Rengeteg helyet spórolhatunk meg magunknak, ha az ebédlő fala mentén ülőalkalmatosságot szerelünk fel, majd egy hosszúkás, nem túl mély asztalt helyezünk elé – ilyen formán sok ember elfér kevés helyen.

Kép forrása: rylandpeters.com

Mini fürdőszoba

Ha kicsi a fürdőszobád, de mindenképp szeretnél zuhanyzót, egy ilyen modern, egyszerű üvegfalú tussolókabin tökéletes választás. Tetszetős a természetes színű burkolatok kontrasztos színjátéka.

Kép forrása: markbrandarchitecture.com

Stílusos dolgozósarok

A falhoz állított kis asztal és szék tökéletesen kimeríti a dolgozószobai funkciókat, hiszen egyetlen laptop és néhány irodai eszköz kell csak helyet kapjon itt.
Az asztal alá kapható gurítható fiókos szerkezetek viszonylag költségesek és helyigényesek, ezért válaszd inkább az asztal alá helyezhető óriásmappákat, amelyekbe helyet kaphatnak irataid.

Kép forrása: onmyagenda.blogspot.com

Gyereksarok 3in1

Ezekért a bútorcsodákért már-már díjat kellene osztani, annyira praktikusak!
A felső szint alvásra és tanulásra szolgál, míg az alsó szinten egy hangulatos játékkuckó kapott helyet, amely garantáltan a legtöbb bújócska helyszíne lesz.

Kép forrása: tumidei.it

Fekete-fehér elegancia

A közepes méretű fürdőszobák előnye, hogy megfér bennük a zuhanyzó és a fürdőkád is. Ha a kettőt egymás mellé tervezzük és összeolvasztjuk, helyet spórolunk meg.
A képen látható fekete-fehér burkolat kombináció nemcsak elegáns és modern, hanem rendkívül nyugtató is a szemnek, amelyben a fehér szaniterek mintegy kiemelkednek a sötét környezetükből.

Kép forrása: schnarrcraftsmen.com

Dolgozó-univerzum

A mennyezetig érő, számtalan polccal és tárolóhellyel ellátott irodai bútorzat praktikus, ha kis hely és sok tárolnivaló akad az irodánkban.
A fehér bútorhasználat itt is evidens, általa nagyobb, szellősebb érzetünk lesz, ráadásul munkakedvünket is kedvezően befolyásolja.

Kép forrása: transformhome.com

Hangulatos hálószoba

Lakásunk pihenésre szánt helységeiben (fürdőszoba, hálószoba, esetleg a nappali) fontos olyan falszíneket használnunk, amelyek nyugtatóan hatnak ránk – ilyen a kellemes barna és a kék szín.
Ezt a hálószobát azonban nemcsak a falszín határozza meg, igazán kifinomulttá az ágynemű, a kristálycsillár, a klasszikus éjjeliszekrények és a bőrsámli teszi, luxus hatást adva ezáltal a helyiségnek.

Kép forrása: rugoraff.com

Sikkes polcos szekrények

A nyitott polcokat sokan nem kedvelik, hiszen mindent láthatóvá tesznek és könnyen túlzsúfolttá válhatnak.
Az összevisszaságban is lehet azonban stílust teremteni – a polcokra helyezzük dekoratív könyveinket, fonott tároló kosarakat, giccsmentes díszeket, ezzel is egyedi, bájos stílust adva otthonunknak.

Kép forrása: goinghometoroost.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást