Különbségek a hagyományos és a kőhatású masszázsmedencék között

Különbségek a hagyományos és a kőhatású masszázsmedencék között

Címlap / Otthon / Különbségek a hagyományos és a kőhatású masszázsmedencék között

Ha Te is elgondolkoztál egy kőhatású medence vásárlásán, mutatunk néhány szempontot, amiben érdemes összehasonlítani a hagyományos medencékkel.

Súly és kivitel

Ugyan a kőhatás miatt az ember hajlamos lenne azt gondolni, hogy egy nagyon tömör, súlyos darabbal áll szemben, valójában pedig pont az ellenkezőjéről van szó. A kőhatású masszázsmedence száraz súlya közel a fele a hagyományos társa súlyának. Ebből kifolyólag sokkal könnyebb a mozgatása, akár az is megoldható, hogy szezononként áttelepítsük a nyaralóba, majd vissza az állandó lakhelyhez. 

Alacsony súlya alkalmassá teszi arra is, hogy olyan helyeken használjuk, ahol a területtel nem lenne probléma, de a teherbírás lényegesen kisebb, így emiatt egy hagyományos masszázsmedence szóba sem jöhetne. 

Méreteit tekintve két főstől akár hétszemélyes kivitelben is kapható. A választható színek tekintetében széles a felhozatal, a gyártó kiegészítői pedig mind passzolnak színben és anyaghasználatban is a választott masszázsmedencékhez.

Motor és felszereltség

Az élet minden területén érvényes, hogy almát almához hasonlítsunk, tehát jelen esetben a hasonló minőségű medencék kínálatában versenyeztessük a kőhatású jakuzzit. Az eredmény pedig az lesz, hogy ebben a tekintetben nem fog nagy eltérést mutatni a hasonló kategóriájú társaitól. Hasonló típusú és teljesítményű motor hajtja, az extrákat tekintve pedig ugyanolyan szerteágazóan felszerelhető. 

Jakuzzivásárlás előtt állsz? Nézd meg a SpaTrend kínálatát, és válogass a legstrapabíróbb kőhatású masszázsmedencék közül!

spatrendshop.hu

Anyaghasználat

Ez az a tulajdonság, ami miatt azonnal szemet szúrnak a kőhatású jakuzzik. Míg a hagyományos medencék általában többrétegű UV-álló akril felhasználásával készülnek, addig a Freeflow jakuzzikat valódi gránitőrlemény felhasználásával öntik, így kiemelkedően strapabíróak. Nehezebben kopnak, karcolódnak vagy törnek, mint a hagyományos anyagok felhasználásával készült társaik. Ez persze nem jelenti azt, hogy törhetetlenek lennének. Ezenkívül a tisztításuk is kifejezetten egyszerű. 

Árak

Mivel a gránitőrleményt tartalmazó massza sokkal alkalmasabb öntésre, a medencék kivitelezése gazdaságosabb technikákkal is megoldható. Ebből kifolyólag az árazásuk is sokkal barátibb, mint a hasonló minőségi kategóriát képviselő társaiknak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást