Kos jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Kos jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Kos jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is. De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: szenvedély

A Kosok a szerelemben semmit nem vesznek félvállról, emiatt a legszenvedélyesebb jegyek közé tartoznak. Elsöprőek, és ha valakit meg akarnak szerezni maguknak, egyszerűen nem ismernek lehetetlent.

Egy szerelmes Kos férfi mellett nem csak igazi királynőnek érezheted magadat, hanem életed legizgalmasabb és legszenvedélyesebb időszakát élheted át általa – érdemes megbecsülni minden pillanatot, mert sajnos ez az intenzív időszak nem tart túl sokáig. Egyébként sem, de a Kosok esetében pláne.

Magaslat: igazi macsó

A Kos férfiak igazi macsók, és a saját magukról kialakított képhez megrögzötten ragaszkodnak. Ez időnként hátrány is lehet – például akkor, ha az érzelmeit próbálod előcsalogatni belőle, miközben ő még mindig úgy érzi, hogy ez nem fér bele a férfias önképébe. Mégis az előnyök közé került a macsó-vonás, mert a Kosok közül rengeteg olyan férfi kerül ki, ami manapság ritkaságszámba megy.

Ők nem csak tudják, mi kell a nőknek, hanem ezt a tudást tökéletesen be is tudják építeni a mindennapjaikba.  

Magaslat: izgalmas és humoros

Részben macsó énjükhöz, részben alaptermészetükhöz tartozik, hogy mindig impulzívak, humorosak, mellettük sosem unalmas az élet. Ezzel kompenzálják, hogy időnként hajlamosak bántóan fellépni, ugyanis nem igazán foglalkoznak azzal, mit gondolnak róluk mások, könnyedén kimondják a véleményüket – akkor is, ha az nem igazán megalapozott.

Mégis, akik közel állnak a Kosokhoz, nem tudnak haragudni rájuk: mindig viccesen, szellemesen vágják ki magukat még a legkínosabb szituációból is.

Nehézség: taktikázni kell vele

A Kosok nem könnyű esetek, különösen nem akkor, ha szerelemről van szó. Szükségük van a „vadászat-élményre”, egyenesen igénylik, hogy ne kapják meg egyből a kiszemeltjüket, miközben az elutasítást nagyon nehezen tűrik. Képesek, sőt, akarnak is hosszú párkapcsolatban élni akkor, ha már kellően megkomolyodtak, azonban a partner figyelme sosem lankadhat egy Kos mellett.

Még évek múltán is dolgozni kell a figyelméért és tenni kell azért, hogy igazán jó legyen a kapcsolat, különben a Kos férfi hamar szedi a sátorfáját, és új izgalmak után néz.

A Kosok esetében tehát az az egyik legnehezebb dolog, hogy sosem lehet mellettük felhagyni a taktikázással, miközben persze neki sejtenie sem szabad, hogy ilyen szálakat mozgatsz a háttérben.

Nehézség: nem bír lazítani

A Kos férfiak nem ismernek lehetetlent, és ez nem csak a párkapcsolatukra igaz, hanem a munkájukra is. Hajlamosak túlhajszolni magukat (főnökként másokat is), emiatt a partner úgy érezheti, hogy háttérbe szorul. Azonban nem túlságosan jó ötlet ezt a Kos szemére vetni, mert ő képtelen engedni a maximalizmusából, mindig a lehető legjobbra törekszik. Általában olyan munkát végeznek, amit szeretnek, így azt is szenvedéllyel tudják űzni – nem igazán tudnak, vagy éppen akarnak ebből engedni.

Nehézség: bántó lehet

A Kosok nem igazán válogatják meg a szavaikat, kifejezetlen bántóak és kíméletlenek tudni, amit alkalmanként némi arroganciával fűszereznek. Bár ezeket a tulajdonságaikat nem a szeretteiknek tartogatják, időnként rajtuk csattan az a feszültség, amit másutt nem tudtak kiadni magukból.

Hab a tortán, hogy a legtöbb Kos kifejezetten makacs, önfejű, és személyiségük ezen oldala időnként felülkerekedik lovagias, udvarias énükön. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást