Körte alkat vagy? Ilyen nyári ruhadarabok állnak jól

Körte alkat vagy? Ilyen nyári ruhadarabok állnak jól

Címlap / Stílus / Divat / Körte alkat vagy? Ilyen nyári ruhadarabok állnak jól

Tavaly nyáron végigvettük, hogy a különböző testalkatoknak megfelelően milyen fürdőruhát érdemes választanod, hiszen lehetsz vékony és csinos, mégis előfordul, hogy az egyik fazon sokkal jobban áll, mint a másik. Lássuk most a nyári ruhák között, hogy melyikért nyúlj a polcokon! Első a körte alkat!

Ingruha

Mivel a körte alkatra a legjellemzőbb, hogy a felsőtest vékony, az alsó részek pedig vastagabbak, teltebbek, ezért egy derékon meghúzott ingruha tökéletes választás.

Ez a fazon nem csak azért jó, mert kényelmes és minden stílushoz illik, de azért is, mert eltakarja szélesebb csípődet és combjaidat, de kiemeli a keskeny derekad.

Nem baj, ha felül lazább a ruha, így ugyanis nem olyan szembetűnő a különbség az alsó és a felső testrészek között.

Megfelelő méretű alsók

Lehet, hogy egyértelmű, mégis sok esetben hiba csúszik a számításba és nem sikerül a boltban a nagy rohanásban. Igen, a megfelelő méretet megvásárolni.

Mert annyira tetszik, hogy nem baj, ha egy kicsit laza, így is hordani fogod, vagy majd belefogysz, lehet egy számmal kisebb – hangzanak el a bizakodó mondatok.

Mindenkinél fontos, de a körte alkatnál kiemelten kell figyelned arra, hogy az alsóneműk és a nadrágok tökéletes méretűek legyenek.

Ha ugyanis túl szorosak, akkor feltűnő muffintopokat okozhatnak, főleg, ha egy feszes felsővel és egy szűk nadrággal viseled őket.

Játssz a színekkel!

Lehet, hogy csak optikai illúzió, de ha jobban érzed magad tőle, akkor miért ne használnád ki a színek hatását az öltözködésben?

Köztudott, hogy a sötétebb színek slankítanak, a világosabbakban pedig, ha minimálisan is, szélesebbnek tűnsz.

Annak érdekében, hogy az alsó és a felső részeket jobban összhangba hozd, alul inkább sötét színeket viselj, felül pedig mintás vagy világos ruhadarabokat válassz.

A bővebb fazonú magas derekú nadrágok kifejezetten jól állnak az alakodhoz, amit egy lazán betűrt felsővel vagy egy crop toppal is viselhetsz!

Miniszoknyát fel!

Idén nagyot megy a miniszoknya-divat, úgyhogy valószínűleg neked is lapul egy-két darab a gardróbodban.

Ha a felsőtestedet szeretnéd jobban hangsúlyozni, akkor próbálj A-vonalú darabokat választani, hiszen ezek ügyesen eltakarják a szélesebb csípődet és a figyelmet a derekadra irányítják.

Ehhez egy rövidebb szabású felső, egy laza farmerdzseki vagy egy, a derék résznél megkötött felső is jól passzol.

Fent a hangsúly

Nem csak a színekkel és az alsó részek eltakarásával tudod jól hangsúlyozni a felsőtested, van még néhány szuper és egyben egyszerű opció, amit naponta kombinálhatsz.

Jól tudod irányítani a figyelmet például a mostanában nagyon divatos vállvillantós felsőkkel, nagy fodrokkal vagy csónaknyakú fazonokkal, de a nagyobb minták és a nyaki résznél díszített felsők, valamint a hangsúlyosabb nyakláncok is segítenek!

Szóval mit ne

Az előzőekben összefoglaltuk, hogy mit érdemes hordanod a nyári hónapokban és általánosan mire kell figyelned az öltözködésben, ha körte alkatod van.

Most lássuk röviden, hogy mi az, amit kerülnöd kell.

A legjobb, ha a nadrágok és szoknyák, amiket viselsz, vagy a csípőd fölött vagy a csípőd alatt kezdődnek, ha pont középen van, azt inkább felejtsd el.

Ne hordj túlságosan szűk farmereket, hátul díszített nadrágokat, bő fazonú, laza kardigánokat, amiknek a zsebei vagy a díszítése a csípőd környékén van és ha lehet, akkor a világosabb színeket kerüld alul, hiszen mindig ezeket vesszük észre először, neked pedig jobb, ha a figyelem a felsőtestedre irányul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást