A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője?

A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője?

Címlap / Hírek / A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője?

2020-ban a párkapcsolatban élők egészen új kihívással találták szembe magukat. Miután bevezették tavasszal Magyarországon is a kijárási korlátozásokat, és szigorúan megszabták, hogy csakis a létszükségletek miatt mozdulhatunk ki otthonról, a felek döntéshelyzetbe kerültek: megpróbálkoznak a távkapcsolattal, vagy hirtelen felindulásból összeköltöznek?

Még egy olyan kapcsolatban is okozott ez újfajta nehézségeket, ahol több, mint egy éve tart a szerelem, hát még azoknál, akik alig pár hete vagy hónapja randizgattak, amikor a koronavírus megjelent!

Rengetegen döntöttek végül úgy, hogy esélyt adnak átmenetileg az összeköltözésnek, így pedig a COVID hatására létrejött a turbókapcsolat fogalma.

A turbókapcsolatok azok a kapcsolatok, amelyekben a felek kénytelenek voltak nagyon gyorsan egyik mérföldkőtől a másikig eljutni, aminek persze különböző következményei voltak.

Két brit oldal statisztikája szerint például azok, akik összeköltöztek ebben az időszakban a partnerükkel (vagy kicsivel ez előtt), 36%-ban úgy vélték, hogy két hónap a pandémia alatt felért két évnyi elköteleződéssel, hiszen több nehézségen mentek át, és lényegesen több időt is töltöttek együtt.

A friss pároknak közel 60%-a vallotta úgy, hogy sokkal elkötelezettebbek lettek a kapcsolatuk iránt, 36% pedig beismerte, hogy ideális esetben egyébként biztos, hogy nem bútoroztak volna össze ilyen hamar a partnerükkel. Ez azt jelenti, hogy szerencsére a friss párok túlnyomó többsége megtalálta a pozitívumot ebben a szituációban, és a nehézségek csak még inkább szorosra fűzték közöttük a kötelékeket.

Menyasszony és vőlegény fotó
istockphoto

De persze nem csak örömteli következményei voltak a turbókapcsolatok megjelenésének.

Egy másik statisztika során 2000 felnőttet kérdeztek meg erről, akiknek 17%-a épp a koronavírus és a szigorítások miatt jött rá arra, hogy a kapcsolatuknak hosszú távon nem lesz jövője.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást