Ezek az „óvatos ölelés” szabályai: ha lassan visszatérnél az érintésekhez

Ezek az „óvatos ölelés” szabályai: ha lassan visszatérnél az érintésekhez

Címlap / Hírek / Ezek az „óvatos ölelés” szabályai: ha lassan visszatérnél az érintésekhez

Az Egyesült Királyságban már zöld utat adtak a szakemberek az „óvatos ölelésnek”. Itt már úgy gondolják, nem kell feltétlenül mindenkitől másfél méteres távolságot tartanunk, akivel nem élünk egy háztartásban.

Idehaza erről egyelőre nincsen állásfoglalás, de ha a járvány enyhülésével és az oltások felvételével úgy ítélitek meg, hogy lassan ti is lazítanátok a szigorú távolságtartáson, akkor érdemes azt az ajánlások figyelembe vételével tenni.

Hogy néz ki az óvatos ölelés?

Hogy mi minősül pontosan „óvatos ölelésnek”, és kinek milyen mértékű óvatossággal kell eljárnia, kevésbé világos. Noha az Egyesült Államok Betegségmegelőzési Központja még nem tett közzé útmutatást az ölelésről, a CNN megkérdezett két amerikai orvost, akik a kezdetek óta követik a Covid-19-et. Dr. Leana Wen orvoselemző és Dr. William Schaffner, aki a Vanderbilt Egyetemen a fertőző betegségek professzora elmondta, hogy néz ki a biztonságos összebújás

„Ha egy be nem oltott személy akar megölelni valakit, akkor szerintem maszkot kell viselni ehhez. És tegye röviden.”

– mondta Schaffner.

Ha viszont valaki már minden szükséges oltásdózisát megkapta, akkor még kevesebb irányelv van a kapcsolatfelvétel során. A szakértők szerint így tarthatják magukat biztonságban ölelés közben:

Az óvatos ölelés a szabadban történik, az arcok összeérintése nélkül, és nem tart túl sokáig – mondják az orvosok. Azoknak a gyerekek, akik még nem jogosultak az oltásra (viszont kisebbek), jó megoldás lehet, ha a szeretteik derekát ölelik át, a puszikkal viszont még érdemes várni. Itt is kulcsfontosságú, hogy távol tartsák az arcukat az ölelt személy arcától, mondta Schaffner.

A be nem oltott tinédzserek valószínűleg nem akarnak leguggolni, hogy átöleljenek valakit, ezért nekik az öleléshez érdemes maszkot viselniük, és ölelés közben az arcukat elfordítaniuk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást