Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

Koronavírus: Mi lesz az esküvőkkel a járvány ideje alatt? Tippek, hogy mégis meg tudd tartani

Koronavírus: Mi lesz az esküvőkkel a járvány ideje alatt? Tippek, hogy mégis meg tudd tartani

Mivel már hazánkban is javában tombol a koronavírus, az élet eléggé megváltozott. Még a születésnapokat is csak virtuálisan ünneplik sokan, így nem meglepő, hogy sok pár elhalasztotta az esküvőjét is a vírus miatt. De mégis mit lehet tenni annak érdekében, hogy mégis megtartsd idén a te esküvődet? Mutatjuk!

Az esküvő megszervezésére nagyjából egy évre van szükség, hiszen a szolgáltatók megtalálása és a velük való egyeztetés, valamint a ruhapróbák és minden apróság megszervezése rengeteg időt vehet igénybe. Éppen ezért üti szíven a legtöbb párt az, ha valamilyen ok miatt el kell halasztani a nagy napot. Vannak olyanok, akik a jelenlegi helyzetben inkább eltolják az időpontot, míg mások kreatívan próbálják megoldani a dolgot: egy spanyol pár például a lakása erkélyén tartotta meg az esküvőjét, a szomszédjuk adta össze őket. Ebben a nehéz időszakban viszont lehet néhány lépést tenni, amivel remélhetőleg nem kerül majd sor halasztásra.

Kezdjük azzal, hogy ha tavaszra tervezted a lagzidat, akkor azzal kell számolnod, hogy a jelenlegi ajánlások szerint 5 fő vehet részt a szertartáson: az anyakönyvvezető, a menyasszony, a vőlegény és a két tanú. A 100 főnél nagyobb rendezvényeket pedig meg sem lehetne tartani, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb étterem is inkább házhoz szállít, így a tervezett helyszínnel is előfordulhatnak problémák. Mindez elsőre nem hangzik túlságosan jól, ám így sincs veszve minden! 

A szertartásról például készíthetsz videót, vagy megkérheted a legközelebbi rokonokat, hogy videócseten keresztül csatlakozzanak hozzátok élőben.

Feldobhatod a hangulatot, ha megkérsz mindenkit, hogy öltözzön ki otthon is, és mindenki megrendelheti vagy megfőzheti a tervezett menüt. 

A torta helyett pedig választhatsz kisebb süteményeket, amiket akár házhoz is szállíttathatsz a meghívottakhoz. Utóbbi tipp persze sok szervezést igényel, de minden városban találni olyan éttermet, ahol van kiszállítás. 

Ha pedig hazaértetek, akkor is folytatódhat a mulatság, bemutathatjátok a táncotokat, elfogyaszthatjátok a menüt és bulizhattok is virtuálisan. Ebben az esetben dekoráld ki a lakást, hogy ünnepi hangulatot árasszon!

Ha nincs mód az élő videóbeszélgetésre, akkor vlogolhattok is a pároddal, aztán a nagy napról készült videót feltölthetitek Youtube-ra, a linkjét pedig elküldhetitek a meghívottaknak. 

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Ha később, például nyár végén vagy ősszel lesz az esküvőd, akkor egy kicsivel több időd van az újraszervezésre. Természetesen nem tudni, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen intézkedések lépnek életbe, ám ha valamelyest javul helyzet, a következő lépéseket érdemes most megtenned:

Az első és legfontosabb dolog, hogy minden szolgáltatóval kommunikálj. Kérdezd meg, ők vállalják-e még az esküvőt, nekik mi a meglátásuk. Nyugodtan elmondhatod nekik azt is, ha hezitálsz, hiszen a nyílt beszélgetéssel készülhetsz fel minden eshetőségre. Tudakold meg, hogy őket hogyan érinti a járvány, milyen változásokra számíthatsz, milyen költségekkel jár, ha lemondod, vagy későbbre teszed a rendezvény időpontját, és mivel számolj, ha meg szeretnéd tartani.

Jó ötlet az is, ha keresel egy esküvőszervezőt, aki képes összefogni mindenkit és esetleg más opciókat ajánlani, ha a választott opciók közül kiesik néhány.

Természetesen az is fontos, hogy a vendégeket időben tájékoztasd, így elkerülheted a folyamatos kérdezősködést és nem maradnak információ nélkül. Ha már a vendégeknél tartunk, lehet, hogy sokan inkább otthon maradnának, ezért érdemes kevesebb fővel számolnod. Az idősebb vendégek és azok, akik nem szeretnének kimozdulni, akár élő videóban is bekapcsolódhatnak a szertartásba, ez a mai világban viszonylag könnyű opció, ráadásul így nem fenyegeti őket az a veszély, hogy az utazás vagy az esemény során megfertőződnének. 

Ebben az időszakban arra sem árt felkészülni, hogy a dekoráció nem biztos, hogy olyan lesz, ahogy eltervezted. Éppen ezért vedd elő a kreatív énedet, és ha szükséges, akár a barátnőid segítségét kérve készítsétek el a dekorációt.

Ha van külön dekorosod, akkor mindenképp konzultálj vele is arról, hogy beszerezhetőek-e még a kiválasztott termékek, friss virágok, vagy inkább mást kellene helyettük keresni. 

Mindenképp vedd fel a kapcsolatot a szalonnal is, ahonnan a ruhádat szeretnéd kölcsönözni vagy vásárolni. Lehet, hogy más nyitvatartással üzemelnek, vagy egyéb változtatásokat hoztak a vírus miatt. Lehet, hogy az anyagok és ruhák beérkezése most hosszabb időt vesz igénybe, erre sem árt felkészülni.

Ha tehát mégis meg szeretnéd tartani az esküvődet a jelenlegi helyzetben, a kulcs az alkalmazkodás és a kreativitás, na és persze a nyílt kommunikáció a szolgáltatókkal és a vendégekkel is. És mindig legyen B, C és D terved is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást