Egy könyv, ami pont jól jön – Egy helyzet, amiben egy jó sztori segít

Egy könyv, ami pont jól jön – Egy helyzet, amiben egy jó sztori segít

Címlap / Életmód / Egészség / Egy könyv, ami pont jól jön – Egy helyzet, amiben egy jó sztori segít

Mostanában eleged van a munkahelyeden rád zúduló feladatokból, vagy épp a családod akasztott ki? Ilyenkor a legjobb megoldás, ha egy szuper könyvbe menekülsz, és addig olvasol, míg végre megnyugszol egy kicsit. Ráadásul ezek után a klassz olvasmányok után egészen másképp kezeled majd megoldásra váró problémákat is!

A férjed kiborít

Ha még nem láttad moziban, mindenképp olvasd el, mert egyrészt a könyv sokkal jobb, másrészt részletesebben írja le a kavargó érzéseket.

Hová fajulhat, ha egy szerelemes pár többé nem szereti egymást?

Képesek bármeddig elmenni, hogy megszabaduljanak egymástól?

Ha egyszer szerették egymást, hogy tehetnek ilyet?

A történet nagyon izgalmas és pörgős is, ha éppen ki vagy borulva a pasidra, ettől a sztoriitól biztosan átértékeled a dolgokat.

Gillian Flynn: Holtodiglan

Anyukádra vagy más családtagra haragszol

Ezt a valójában szomorú történetet annyira viccesen írta meg a szerző, hogy az ember rögtön jobb kedvre derül.

Egy nagyon furcsa anyukának és a szuper jó fej kamasz lányának kapcsolatáról szól.

Hogy Bernadette, az anyuka, megkímélje a lányát az agymenéseitől, a túlzott őszinteségétől, a kellemetlen szituktól, elszökik…

Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?

Megőrjít a randizás

Már régen nem volt egy hétnél hosszabb kapcsolatod? A randizás pedig olykor teljesen kiborít?

Akkor ezen a könyvön jól fogsz szórakozni.  Az egyik srác sokat dumált, a másikról három találkozás után sem tudtál meg semmit. A szomszéd fiú rendetlen, de legalább vicces, a volt kollégád meg rendmániás és egyáltalán nem volt szórakoztató, még sorolhatnánk, igaz?

Na, akkor megtudhatod, milyen lehet egy olyan pasival, aki Asperger-szindrómás, táblázatokban látja a világot: őrjítő, de még ő is talál magának párt!

Graeme Simsion: A Rosie-projekt

Ha hiányzik a motiváció az életmódváltáshoz

Már többször is elhatároztad, hogy rendszeresen jársz sportolni, nyárra egy ruhamérettel kisebbet szeretnél, vagy egyszerűen csak egészségesebben akarsz élni?

Ha eddig minden módszered befuccsolt, mert vagy túl szigorú volt, vagy te nem találtad elég motiválónak, akkor vedd kézbe Katus Attila könyvét, mert nem csak elég indokot sorol fel, hogy állj át sportosabb életmódra, de sok ötlete is van arra, hogy ezt hogyan valósítsd meg munka és egyéb elfoglaltságaid mellett.

Katus Attila: Formáld magad! – Változtass, segítek neked!

Amikor unod az álláskeresést

Eleged van abból, hogy az unalmasabbnál unalmasabb állásinterjúk körforgásában élsz?

Ráadásul monoton irodai melókat akarnak úgy kínálni, mintha a világ legizgalmasabb munkája lenne, pedig a napod legérdekesebb részének az ebédszünet ígérkezik…?

Na, akkor képzeld el, hogy egy trendi, okos csaj munkát keres és egy teljesen lökött, fura alaknál kezd el melózni, aki az irodájában lakik, és amúgy magánnyomozó.

Hogy milyen lehet egy detektív asszisztensének lenni? Olvasd el! A szerző egyébként J.K. Rowling, csak a krimijéhez külön álnevet választott.

Robert Galbraith: Kakukkszó

És ha nehéz lenne betelni ezzel a könyvvel, megsúgjuk, hogy már a folytatása is megjelent, A selyemhernyó címmel.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!