5 konyhai kiegészítő, ami mindent megváltoztat

5 konyhai kiegészítő, ami mindent megváltoztat

Címlap / Otthon / Dekor / 5 konyhai kiegészítő, ami mindent megváltoztat

Vannak, akik csak akkor mennek a konyha közelébe, ha nagyon muszáj, mások oda menekülnek a világ gondjai elől. Akármelyik csoportba tartozol is, ezeket az okos trükköket te is szeretni fogod, hiszen kényelmesebbé, használhatóbbá, vagy csak személyesebbé teszik a konyhádat, de az biztos, hogy jobban fogod szeretni tőle a helyiséget.

Szárító minimalista módon

A mosogató melletti kis műanyag edény, amiben az edényeid lecsöpöghetnek, általában nem a legszebb pontja a konyhádnak.

Ellenben ez a minimalista stílusú, helytakarékos és elegáns megoldás nem csak kézre áll, de mutatós is.

Ha a csöpögtető a mosogató mögé kerül, az nem csak jól mutat, de helyet is nyersz vele.

Ha egyedül laksz, ez akár elég is lesz a mosogatáshoz, ha pedig népes család után kell valakinek mosogatnia, extra csöpögtető helyet nyerhetsz ezzel a trükkel.

Jöjjenek a serpenyők!

A különböző méretű serpenyők tárolása általában gondot okoz: ha egymásba is tudod pakolni őket, a legalsóra lesz szükséged, és minden mást is ki kell majd pakolnod (ráadásul senki sem szeret súlyokat emelgetni, ha csak egy rántottát akar összedobni).

Ezzel a beépített tárolóval viszont egy egyszerű mozdulattal elérhetővé válnak a serpenyőid, és elpakolni is sokkal egyszerűbb lesz őket.

Olyan, mintha hívó szavadra azonnal előugranának a kis segítőid (szóval igazi Hamupipőke pillanatokra számíthatsz vele)!

Most látod, most nem látod

A konyhai gépek megkönnyítik az életünket, de valahonnan áramot kell szerezni nekik.

A konyhai elosztók nem csak helyet foglalnak, még vigyázni is kell velük, nehogy folyadék csöppenjen a belsejükbe.

Ezzel a süllyesztős módszerrel azonban biztonságos távolban tarthatod őket a munkafelülettől, és csak akkor kerülnek elő, ha valóban szükséged van rájuk.

Biztonságosabb, mutatósabb, helytakarékosabb – most már tényleg csak azt kell kitalálnod, mivel vágj lyukat a munkalapba.

Mit keresnek itt az irattartók?

Hogy kerül a csizma az asztalra, és az irattartó a konyhaszekrénybe?

Utóbbinak tényleg van létjogosultsága, hiszen tökéletes és jól használható fakkokat teremthetsz vele a legkisebb szekrényrekeszben is.

Itt például krumpli és hagyma került a fém tárolókba, amiket az irattartók nélkül lehetetlen lett volna beilleszteni egy ilyen aprócska részre.

Így viszont békésen megférnek egymás mellé halmozva, és könnyedén ki is emelheted, amelyikre éppen szükséged van.

Játékos konyhák

A végére hagytunk egy jópofa meglepetést, a legóból épített konyhai kiegészítőket.

És hogy miért?

Hát miért ne!

Szerintünk nagyon jól mutat egy ilyen tarka kis tároló akár egy minimalista stílusú konyhában is, és ez remek módja annak, hogy újrahasznosítsd a saját gyerekkori, vagy a gyerekek által már megunt legókat.

Persze, mielőtt konyhai kiegészítő lesz belőlük, az építőelemeket nem árt alaposan megtisztítani, de szerencsére ezeket a mosogatógépbe is beteheted.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást