A könnyebb főzés, kevesebb hulladék és nyugodtabb környezet érdekében nem árt, ha a konyha legneccesebb részeit is kitakarítod, sőt, lomtalanítod – sokszor ugyanis nem a kosszal, hanem a sok kacattal van probléma. Mutatjuk, hogyan tökéletesítsd a konyhád leglomosabb részeit.
1/6 A munkafelületek
Sokan arra használják a konyha munkafelületeit, hogy tároljanak rajta dolgokat – pedig korántsem erre valók. Minél több mindent kezdesz el rápakolni, annál lomosabb lesz, és annál nehezebb lesz letakarítani is. Ráadásul előbb-utóbb megszokod, hogy olyan dolgoknak van ott a helyük, amiknek egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne, és sokkal nehezebb lesz majd átcsoportosítanod őket.
Két dolgot jegyezz meg: a konyhapult nem arra való, hogy tárolj rajta dolgokat, és mindennek meg kellene találnod a saját helyét, ahová mindig visszateszed használat után. Kategorizálj okosan: a mindennap használt kávégépnek még akár van is létjogosultsága a munkafelületen, de a kéthavonta elővett turmixgépnek annyira már nincsen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!