Így rakd rendbe a konyha legkacatosabb zugait is

Így rakd rendbe a konyha legkacatosabb zugait is

Címlap / Otthon / Dekor / Így rakd rendbe a konyha legkacatosabb zugait is

A munkafelületek

Sokan arra használják a konyha munkafelületeit, hogy tároljanak rajta dolgokat – pedig korántsem erre valók. Minél több mindent kezdesz el rápakolni, annál lomosabb lesz, és annál nehezebb lesz letakarítani is. Ráadásul előbb-utóbb megszokod, hogy olyan dolgoknak van ott a helyük, amiknek egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne, és sokkal nehezebb lesz majd átcsoportosítanod őket.

Két dolgot jegyezz meg: a konyhapult nem arra való, hogy tárolj rajta dolgokat, és mindennek meg kellene találnod a saját helyét, ahová mindig visszateszed használat után. Kategorizálj okosan: a mindennap használt kávégépnek még akár van is létjogosultsága a munkafelületen, de a kéthavonta elővett turmixgépnek annyira már nincsen.

Konyhapult
istockphoto

A hűtő külső része

Nagyon aranyos tud lenni, ha teleaggatod a hűtőt mindenféle mágnessel, rajzzal, fényképpel, de ha szeretnéd rendben tartani a konyhádat, ebben is érdemes mértéket szabnod.

Ha semmiképp nem akarod teljesen eltüntetni az apró-cseprő emlékeket, esetleg muszáj, hogy kinn legyen a bevásárlólista meg a wifi-jelszó, különben összedől a ház, minden héten nézd át, mennyi lom maradt a hűtőajtón, és szelektálj!

Konyha berendezése
istockphoto

A hűtő belső része

A lomos, kacatos, rosszul elrendezett hűtő egyenes út az élelmiszerhulladékhoz. Első lépésként mindent pakolj ki belőle és törölgesd át a polcokat és dobozokat. A zöldségeket és gyümölcsöket rendezd az alsó fiókokba. Felvágottaknak és sajtoknak érdemes kisebb átlátszó dobozokat szerezned. A tejtermékek kerülhetnek külön polcra, kategóriák szerint. Az ételmaradékokat a legjobb üveg tálakba/tárolódobozokba helyezni és tetejüket lezárni.

Ha nagyon nincs időd a hűtő teljes átrendezésére, a leggyorsabb módszer a következő: helyezd átlátszó konténerekben az ételeket, hogy biztosan ne feledkezz el róluk, mindig a kibontott dolgokat helyezd előre, hogy azok először fogyjanak el, és először a könnyen romlandó dolgokat fogyaszd!

Hűtő berendezése

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást