Régóta káosz uralkodik a konyhádban, és úgy érzed, végre itt az ideje, hogy rendet tegyél? A jó hír az, hogy akár már egyetlen hétvége alatt is praktikusabbá teheted. A legfontosabb természetesen mindig az, hogy legyen tisztaság, de ha már elvégeztél egy alapos takarítást, utána a rendszerezésbe is érdemes belevágnod. Sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint hinnéd, és alapvetően attól sem kell tartanod, hogy nagyobb költségekkel járna.
Ha mindig minden a megfelelő üvegekben, tárolókban van a konyhádban, akkor nagy meglepetés nem érhet, amikor sütni vagy főzni szeretnél. Bármilyen fűszer, gabona vagy dióféle üvegekbe öntése a lehető leggyorsabb konyharendszerezési trükk, amit bevethetsz, és látványosan szebbek is fog tűnni így minden. A fűszerek felcímkézése most különösen nagy népszerűségnek örvend, de a tésztáktól a lencséig tényleg az összes száraz alapanyag jobban mutathat ilyen tárolókban.
Az ilyen rendszerezés mindenképpen jó ötlet, mert remek alkalmat teremt arra is, hogy átválogasd a fűszereidet és egyéb alapanyagaidat. Ami lejárt és már nem tűnik hasznosíthatónak, az jobb, ha a szemetesben landol, de a régi, elszíneződött tárolódobozoktól vagy sószóróktól is érdemes megszabadulnod. Ezután mindent önts tiszta üvegekbe, és ragassz rájuk előre nyomtatott címkéket, vagy vegyél üres címkéket, és feliratozz mindent kézzel. Ha ezt a módszert kipróbálod, biztos úgy fogod érezni, hogy nagyobb az összhang a konyhádban.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!