Kontúrozd az arcod, akár a profik!

Kontúrozd az arcod, akár a profik!

Címlap / Stílus / Arc / Kontúrozd az arcod, akár a profik!

Régóta érdekel, hogy lesz Kim Kardashiannak mindig olyan csodás arcéle? Ez a sötét és világos színek árnyékoló és kiemelő hatásának köszönhető. A technika nem olyan bonyolult, mint amilyennek talán gondolod, de fontos megjegyezni, hogy inkább esti, mint nappali viselet. Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, és sminkelj magadnak te is tökéletes arccsontot!

Alapok

Ha még kezdő vagy a kontúrozásban, akkor tiszta arcbőrön kezdd a sminkelést. Ha már van gyakorlatod benne, előre felviheted a bőröd színéhez passzoló alapozót.

Árnyékolás

Válassz egy olyan krémes állagú alapozót, ami két árnyalattal sötétebb a bőrödnél, és árnyékold vele az arcodat. 

Hogy az arcformádhoz pontosan hova eső kontúrok fognak előnyösen állni, az persze változó, de általában a képen látható helyeken használjuk ezt a technikát: a homloknál a hajtő mentén, a halántéknál, az arccsont alatt, az áll két szélén és az orrnyereg szélein.

Kiemelés

Most egy, a bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb színnel azokat a területeket emeld ki, amiken a természetes fény is megcsillan: a homlok közepét, az orrnyerget, az ajkad fölötti rész, az állad közepét, illetve a szem alatti területet és az arccsont tetejét.

Összedolgozás

Egy tetszőleges alapozó ecsettel vagy akár szivaccsal óvatosan dolgozd el a színeket úgy, hogy sehol ne maradjon éles kontúrvonal. Ha az alapozót nem vitted fel az árnyékolás előtt, akkor most tedd meg.

Utolsó simítások

Púderrel fixáld a sminked, majd dobd fel az összhatást egy üde pirosítóval. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást