A téli hónapokban még jobban kívánjuk a leveseket és főzelékeket, amik átmelegítenek – és nem mellesleg könnyen elkészíthetőek. Sőt, mi lenne, ha a kalóriát inkább hasznos tápanyagra cserélnénk? Íme néhány szuper recept, amihez nincs szükség lisztes habarásra, sem rántásra, de a végeredmény mégis mennyei!
1/3 Lilakáposzta főzelék parmezánnal
A lilakáposzta késő őszi, téli zöldség. Ízében hasonló a zöldkáposztához, de antioxidánsokban jóval gazdagabb. Rengeteg C- és A-vitamint tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár diétázó időszakodban is.
Hozzávalók 2-3 adaghoz: 1 ek olívaolaj, 50g ricotta, só, bors ízlés szerint, ½ l víz, ½ kg lilakáposzta, ½ db édeskömény, 1 db vöröshagyma, 1 db leveskocka, 20 g parmezán.
Darabold apróra a hagymát és a káposztát, majd pirítsd meg egy picit. Add hozzá az édesköményt, öntsd fel annyi vízzel, hogy elfedje és dobj bele egy húsleveskockát. Ízesítsd ízlés szerint még sóval és borssal. Amikor puhára főtt, vedd le a tűzről és turmixold össze az egészet. Add hozzá a ricottát, és azzal is turmixold össze. Tedd még vissza pár percre főni, és kész is van! A tálaláshoz használj reszelt parmezánt, hintsd meg vele a tetejét, és mennyei ízvilágot fogsz kapni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!