Lilakáposzta főzelék parmezánnal
A lilakáposzta késő őszi, téli zöldség. Ízében hasonló a zöldkáposztához, de antioxidánsokban jóval gazdagabb. Rengeteg C- és A-vitamint tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár diétázó időszakodban is.
Hozzávalók 2-3 adaghoz: 1 ek olívaolaj, 50g ricotta, só, bors ízlés szerint, ½ l víz, ½ kg lilakáposzta, ½ db édeskömény, 1 db vöröshagyma, 1 db leveskocka, 20 g parmezán.
Darabold apróra a hagymát és a káposztát, majd pirítsd meg egy picit. Add hozzá az édesköményt, öntsd fel annyi vízzel, hogy elfedje és dobj bele egy húsleveskockát. Ízesítsd ízlés szerint még sóval és borssal. Amikor puhára főtt, vedd le a tűzről és turmixold össze az egészet. Add hozzá a ricottát, és azzal is turmixold össze. Tedd még vissza pár percre főni, és kész is van! A tálaláshoz használj reszelt parmezánt, hintsd meg vele a tetejét, és mennyei ízvilágot fogsz kapni.
Hozzávalók 2-3 adaghoz: 1 ek olívaolaj, 50g ricotta, só, bors ízlés szerint, ½ l víz, ½ kg lilakáposzta, ½ db édeskömény, 1 db vöröshagyma, 1 db leveskocka, 20 g parmezán.
Darabold apróra a hagymát és a káposztát, majd pirítsd meg egy picit. Add hozzá az édesköményt, öntsd fel annyi vízzel, hogy elfedje és dobj bele egy húsleveskockát. Ízesítsd ízlés szerint még sóval és borssal. Amikor puhára főtt, vedd le a tűzről és turmixold össze az egészet. Add hozzá a ricottát, és azzal is turmixold össze. Tedd még vissza pár percre főni, és kész is van! A tálaláshoz használj reszelt parmezánt, hintsd meg vele a tetejét, és mennyei ízvilágot fogsz kapni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!