A könnyen barátkozó emberek 7 szokása, amit te is eltanulhatsz tőlük

A könnyen barátkozó emberek 7 szokása, amit te is eltanulhatsz tőlük

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A könnyen barátkozó emberek 7 szokása, amit te is eltanulhatsz tőlük

Ahogy öregszünk, egyre nehezebb új barátokat szerezni, mert eltűnnek azok a közösségek, amelyekben együtt mozgunk a kortársainkkal. Vannak azonban olyanok, akik még így is nagyon könnyen barátkoznak, és rengeteg új ismerőst gyűjtenek maguk köré. Hogyan csinálják ők? Szokásaikból kiderül!

Pozitívan gondolkodnak

Nem feltétlenül a világról, hanem magukról.

Ha úgy indulsz neki egy beszélgetésnek, hogy nem vagy elég érdekes, vagy a másik úgysem fog szeretni, akkor már eleve bukásra van ítélve a dolog.

Ha viszont azt gondolod, hogy jó fej vagy, miért ne lehetnétek barátok, sokkal lazábban és nyitottabban fogsz kiállni, és könnyebb is lesz veled beszélgetni.

Felejtsd el a negatív belső hangodat!

 

Jelen vannak

Nem a telefonjukat nyomkodják, nem a barátaikkal beszélgetnek, nem menekülnek sehová, hanem a pillanatnak élnek.

Ez segít abban, hogy felismerjék a lehetőségeket, és abban is, hogy ha valaki közeledne feléjük, észrevegyék, és nyithassanak.

 

Kíváncsiak és kérdeznek

Mindenki szeret magáról beszélni, ezért egyértelmű, hogy szimpatikus leszel, ha érdeklődsz.

Nem kell túlzásba vinni, de ha tényleg érdekel a másik mondandója, az kiül majd az arcodra, és viszi a beszélgetést előre, ráadásul ha még kérdéseket is felteszel, nyert ügyed van.

 

Kipróbálnak új dolgokat

Nem fogsz barátokat találni a régi, megszokott közegedben – lépj ki a komfortzónádból, és próbálj ki egyedül olyan dolgokat, amiket már régen szerettél volna.

Hidd el, lesznek még olyanok, akik hasonló cipőben járnak, és így meg is van a kezdő löket arra, hogy beszélgessetek.

 

Mosolyognak

Alapvető dolognak tűnik, pedig sokan elfelejtik – mosolyogni muszáj, mert egy búskomor emberrel kevesebben akarnak barátkozni, mint egy életvidámmal!

Ha belegondolsz, te sem szívesen közeledsz olyasvalaki felé, akinek folyton lóg az orra…

 

Szeretnének is új barátokat

Ha úgy indulsz neki a világnak, hogy majd csak lesz valami, nem fogod bevonzani az új ismerősöket.

Aktívan keresned kell a lehetőségeket, hogy meglásd őket, ehhez pedig azzal a szándékkal kell elmenned abba a bizonyos buliba, főzőtanfolyamra. jógaórára vagy szövőszakkörre, hogy új ismerősöket találj, és barátokra lelj.

Maguktól nem fognak az öledbe esni, neked kell tenni értük!

 

Tudnak egyedül lenni

Ahhoz, hogy jó barát lehess és nyitottá válj a világra, magaddal is foglalkoznod kell – azok, akik könnyen barátkoznak, általában gyakran kényeztetik saját magukat lelkileg és testileg is.

Tanulj meg egyedül minőségi időt eltölteni, és ha már tudod, hogyan érzed jól magad a saját társaságodban, akkor nekiindulhatsz új barátokat keresni, hiszen ekkor már nem kényszer, hanem egy jó lehetőség lesz számodra.

 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!