5 kommunikációs akadály, ami túl kell lépned, ha boldog párkapcsolatot szeretnél

5 kommunikációs akadály, ami túl kell lépned, ha boldog párkapcsolatot szeretnél

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 kommunikációs akadály, ami túl kell lépned, ha boldog párkapcsolatot szeretnél

Előfordul, hogy nem passzoltok egymáshoz. Más a személyiségetek, más az értékrendetek, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a kettőtök közötti kommunikációval van gond. Van rá valamilyen egyszerű mód, amivel leküzdheted a kettőtök közti kommunikációs akadályokat? Lássuk, melyek a leggyakoribb kommunikációs problémák egy kapcsolaton belül és hogyan tudod őket megoldani!

Nem hallgatod meg

Az, hogy valakit szeretsz és bármit megtennél érte, nem csak abból áll, hogy sokszor elmondod neki vagy sok időt töltesz vele együtt.

Vannak olyan apróságok, amik bár láthatatlanok, mégis többet számítanak, mint egy-egy együtt töltött óra. Ha szeretsz valakit, fontos, hogy meghallgasd, de ne csak figyelj rá, halld is, amit mond és reagálj rá.

Sok kapcsolat azért megy tönkre, mert ugyan a két fél sokat beszélget, de mégsem hallják meg, hogy mit szeretne a másik.

Tipp: Kérdezd, figyelj oda, várd ki, amíg kimondja, ha szeretné, reagálj és ne ítélkezz!

 

Túlgondolod

Mi nők minden szituációt hajlamosak vagyunk háromszorosára fújni, és egy egyszerű ártatlan mondat miatt is órákat vagy napokat agyalni.

Ha egy kicsit magadra ismersz a leírásból, sőt esetleg úgy érzed, hogy a kapcsolatodra is jellemző ez a viselkedés, akkor lehet, hogy itt van a titok nyitja, ezért nem tudtok egyről a kettőre jutni a pasiddal.

Tipp: Próbálj meg pozitívan állni a párodhoz és nem túlkombinálni, amit mond, tesz vagy tenni akar, hiszen ezzel magadtól is plusz energiákat veszel el, és benne is rossz érzést keltesz.

 

Magadban tartod

Előfordult már veled, hogy csak azért, hogy elkerüld a vitát, inkább hallgattál, pedig megvolt a véleményed?

Volt már olyan, hogy napokig vagy hetekig tartogattál magadban valamit, ami egyszer, egy ártatlan pillanatban kirobbant?

Amikor magadban érlelgetsz és tartogatsz egy negatív gondolatot vagy valami olyasmit, ami bosszant, akkor rendszerint sokkal jobban és többször felhergeled és belepörgeted magad, mintha egyszerűen csak kiadnád magadból és megbeszélnétek.

Tipp: Nem azt mondjuk, hogy minden apróság miatt szólj vagy kezdeményezz több vitát, de ha valami nagyon bánt és felismered, hogy emiatt érzed magad furcsán, akkor üljetek le és beszéljétek át, hogy hogyan tudnátok rá megoldást találni!

 

Indulatból beszélsz

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik, hogy ha valamit a fejedben már több tucatszor lejátszottál, belehergelted magad, sőt azt is kitaláltad, hogy a másik mit fog reagálni, akkor hajlamos vagy indulatból beszélni.

Tipp: Ha van valami, amit szeretnél megbeszélni a pároddal, akkor keressetek egy alkalmas helyet és időt, amikor mind a ketten ráértek egymásra.

Ha úgy kezdesz bele, illetve úgy állsz neki a problémáid feltárásának, hogy gúnyos, ironikus vagy lekezelő a stílusod, akkor kisebb eséllyel találjátok majd meg a közös nevezőt, azaz a kompromisszumos megoldásokat.

 

Nem bízol benne

A bizalom minden társas kapcsolatod alapja, hiszen, ha nem bízol a másikban, akkor semmi nem fog köztetek igazán jól működni.

Először is fontos, hogy ha így érzel, annak megkeresd az okát és próbálj meg megszabadulni tőle.

Volt valami a múltatokban, ami megrengette a bizalmad a pároddal kapcsolatban? Egy korábbi csalódásodat vetíted ki a jelenlegi kapcsolatodra? Esetleg valami családi dologhoz köthető?

Ha rájössz és együtt megpróbáljátok megoldani, akkor új alapokra helyezhetitek a kapcsolatotokat, és napról-napra újra kiépíthetitek a bizalmat egymás iránt.

Ez nem könnyű feladat, de ahhoz, hogy hosszútávon jól működjön a kapcsolatotok, érdemes minél előbb elkezdeni!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást