Hozzávalók:
20 dkg darált keksz 5 dkg kókuszreszelék sovány tej szükség szerint 5 dkg étcsokoládé 1 evőkanál olaj színes cukrok a szóráshoz pálcika
Elkészítés:
A darált kekszet összekeverjük annyi sovány tejjel, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Ne legyen túl lágy, mert a pálcikán nem fog megállni.
Ha már formázható a masszánk, golyókat készítünk belőle. 5 dkg jó minőségű étcsokoládét egy evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztunk.
Saslikhoz való bambusz nyársakat használtam a süti nyalókához. A pálcikát olvasztott csokiba mártjuk. Egy kekszes golyócskát közepéig ráhúzunk. Fontos, hogy csak a közepéig, mert könnyen végig szúródhat rajta.
A nyársra húzott golyócskát olvasztott csokival bevonjuk, majd tetszőleges színes cukorral megszórjuk. Óvatosan bögrébe állítjuk az elkészített süti nyalókát. Hűtőbe tesszük dermedni desszert golyócskáinkat.
Garantáltan nagy sikere lesz csemetéink körében!