Szív- és érrendszeri betegségek
A kókuszolaj csökkenti a vérnyomást, gátolja az érfalak meszesedését és nem emeli a koleszterinszintet.
Ezért a keringési problémákkal küzdőknek kifejezetten ajánlott, hogy ételeik elkészítése során az eddig használt zsiradékokat legalább fele vagy akár nagyobb részben is ezzel helyettesítsék.
Immunerősítő
A kókuszolaj nagy mennyiségben tartalmazza a laurinsavat, amely az anyatejnek is nagyon hasznos, immunerősítő adaléka.
Ezért ha konyhánkban előszeretettel alkalmazzuk a kókuszolajat, azzal természetes módon erősítjük immunrendszerünket, szervezetünk pedig ellenállóbbá és erősebbé válik.
Gombák, baktériumok
A kókuszolaj bizonyítottan hatásos eszköz a gombák és baktériumok elpusztításában, Candida-betegségben szenvedőknek is kifejezetten ajánlott a használata.
Ráadásul úgy pusztítja el ezeket, hogy a bélflórában élő hasznos baktériumok nem szenvednek károsodást.
Antibiotikumok után
Közismert, hogy az antibiotikumok alkalmazása a szervezet egészében elpusztítja a baktériumokat és a különböző gombás fertőzések könnyen megjelenhetnek egy komolyabb betegség és annak antibiotikummal való kezelése után.
A kókuszolaj eleve megelőzi sok gyógyszer szükségességét és véd a gombák elszaporodásával szemben.
Cukorbetegség
Cukorbetegeknek különösen ajánlott a használata, mivel a kókuszzsír segíti az inzulin felszabadulását, ezzel együtt csökkenti a glikémiás indexet is.
Érdemes minél nagyobb arányban használni, annál is inkább, mert alkalmazása nem jár semmiféle káros mellékhatással.
Belső szervek
A máj, az epe, a gyomor és a belek különböző megbetegedései esetén gyakori, hogy a betegek mindenféle zsíros ételtől el vannak tiltva, azokat teljes egészében száműzniük kell étrendjükből.
A kókuszolaj ez alól kivétel, mivel semmiféle káros hatása nincsen a belső szervekre.
Alkalmazása
A kókuszzsír alkalmazása nagyon egyszerű: zsír vagy hagyományos olaj helyett egyszerűen csak használjunk fele részt kókuszolajat.
Szendvicsekhez éppúgy kiváló, mint húsok sütéséhez, ráadásul a laurinsav, a kókuszolaj fő hatóanyaga kizárólag a vegyi anyagokra érzékeny, a magas hőfokon való sütésre egyáltalán nem az!
Előnyök
Számtalan előnye van tehát a kókuszolajnak, hiszen segít bennünket a betegségekkel szembeni védekezésben, táplálja az egész testünket, és energiával tölti meg lelkünket is.
Egészségessé, és széppé tesz, alkalmazása gazdaságos és egyszerű. Érdemes egy próbát tenni vele!