A kókuszolaj jótékony hatásai

A kókuszolaj jótékony hatásai

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A kókuszolaj jótékony hatásai

Egyre több konyhában használják előszeretettel a kókuszolajat (vagy más néven kókuszzsírt), mivel egyszerűen kezelhető, gazdaságos és egyáltalán nem utolsó sorban jó hatással van szervezetünkre. Lássuk, hogy mit kell tudni róla és milyen betegségek megelőzésére alkalmas leginkább!

Szív- és érrendszeri betegségek

A kókuszolaj csökkenti a vérnyomást, gátolja az érfalak meszesedését és nem emeli a koleszterinszintet.
Ezért a keringési problémákkal küzdőknek kifejezetten ajánlott, hogy ételeik elkészítése során az eddig használt zsiradékokat legalább fele vagy akár nagyobb részben is ezzel helyettesítsék.

Immunerősítő

A kókuszolaj nagy mennyiségben tartalmazza a laurinsavat, amely az anyatejnek is nagyon hasznos, immunerősítő adaléka.
Ezért ha konyhánkban előszeretettel alkalmazzuk a kókuszolajat, azzal természetes módon erősítjük immunrendszerünket, szervezetünk pedig ellenállóbbá és erősebbé válik.

Gombák, baktériumok

A kókuszolaj bizonyítottan hatásos eszköz a gombák és baktériumok elpusztításában, Candida-betegségben szenvedőknek is kifejezetten ajánlott a használata.
Ráadásul úgy pusztítja el ezeket, hogy a bélflórában élő hasznos baktériumok nem szenvednek károsodást.

Antibiotikumok után

Közismert, hogy az antibiotikumok alkalmazása a szervezet egészében elpusztítja a baktériumokat és a különböző gombás fertőzések könnyen megjelenhetnek egy komolyabb betegség és annak antibiotikummal való kezelése után.
A kókuszolaj eleve megelőzi sok gyógyszer szükségességét és véd a gombák elszaporodásával szemben.

Cukorbetegség

Cukorbetegeknek különösen ajánlott a használata, mivel a kókuszzsír segíti az inzulin felszabadulását, ezzel együtt csökkenti a glikémiás indexet is.
Érdemes minél nagyobb arányban használni, annál is inkább, mert alkalmazása nem jár semmiféle káros mellékhatással.

Belső szervek

A máj, az epe, a gyomor és a belek különböző megbetegedései esetén gyakori, hogy a betegek mindenféle zsíros ételtől el vannak tiltva, azokat teljes egészében száműzniük kell étrendjükből.
A kókuszolaj ez alól kivétel, mivel semmiféle káros hatása nincsen a belső szervekre.

Alkalmazása

A kókuszzsír alkalmazása nagyon egyszerű: zsír vagy hagyományos olaj helyett egyszerűen csak használjunk fele részt kókuszolajat.
Szendvicsekhez éppúgy kiváló, mint húsok sütéséhez, ráadásul a laurinsav, a kókuszolaj fő hatóanyaga kizárólag a vegyi anyagokra érzékeny, a magas hőfokon való sütésre egyáltalán nem az!  

Előnyök

Számtalan előnye van tehát a kókuszolajnak, hiszen segít bennünket a betegségekkel szembeni védekezésben, táplálja az egész testünket, és energiával tölti meg lelkünket is.
Egészségessé, és széppé tesz, alkalmazása gazdaságos és egyszerű. Érdemes egy próbát tenni vele!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!