Az éghajlatváltozás nem „csak” arra van hatással, milyen életkörülmények mellett élhetünk, hanem arra is, mi kerül a tányérunkra.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Talán már hallottál róla, hogy eltűnhet néhány kedvenc a mindennapi finomságaink közül, így a kávé és a csoki is luxuscikké válhat az elkövetkezendőkben.
Mi van még veszélyben?
Egy új tanulmány szerint a klímaváltozás miatti melegebb óceáni hőmérséklet megváltoztatja számos tengeri élőlény életkörülményeit. Ez pedig óhatatlanul is azzal fog járni, hogy a már egyébként is túlhalászott sós vizek még nagyobb veszélybe kerülnek.
British Columbia Egyetem kutatói szerint már most is látszik a változás és a tengerparti éttermek kínálata fokozatosan szűkül. 1880 és 2021 között a friss, helyben fogott tenger gyümölcseit tartalmazó, helyi menük teljesen átalakultak. Olyan, alapvetőnek számító halak tűnnek el róluk, mint amilyen a lazac.