A jövőben luxuscikké válik a halhús. A lazac el is tűnhet az étlapról 

A jövőben luxuscikké válik a halhús. A lazac el is tűnhet az étlapról 

Címlap / Életmód / Egészség / A jövőben luxuscikké válik a halhús. A lazac el is tűnhet az étlapról 

Az éghajlatváltozás nem „csak” arra van hatással, milyen életkörülmények mellett élhetünk, hanem arra is, mi kerül a tányérunkra.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Talán már hallottál róla, hogy eltűnhet néhány kedvenc a mindennapi finomságaink közül, így a kávé és a csoki is luxuscikké válhat az elkövetkezendőkben. 

Mi van még veszélyben?

Egy új tanulmány szerint a klímaváltozás miatti melegebb óceáni hőmérséklet megváltoztatja számos tengeri élőlény életkörülményeit. Ez pedig óhatatlanul is azzal fog járni, hogy a már egyébként is túlhalászott sós vizek még nagyobb veszélybe kerülnek. 

British Columbia Egyetem kutatói szerint már most is látszik a változás és a tengerparti éttermek kínálata fokozatosan szűkül. 1880 és 2021 között a friss, helyben fogott tenger gyümölcseit tartalmazó, helyi menük teljesen átalakultak. Olyan, alapvetőnek számító halak tűnnek el róluk, mint amilyen a lazac

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!