Család / Életmód

Ha sósat kívánsz, fiad lesz! A néphit szerint innen tudod, hogy kisfiú vagy kislány lesz

Ha sósat kívánsz, fiad lesz! A néphit szerint innen tudod, hogy kisfiú vagy kislány lesz

A reggeli rosszullétek

Úgy tartják, hogy aki fiúgyermeket vár, a terhessége kezdeti szakaszában nem igazán tapasztalja meg a reggeli rosszulléteket, míg aki lányt, kifejezetten megszenvedi az első hónapokat. Úgy vélik, hogy egy lánygyermek esetében a női szervezet több hormont kezd termelni, és ez okozza a hányingert, de valójában kutatók szerint ez utóbbit egyelőre még nem igazán lehet alátámasztani, és teljesen emberfüggő is lehet. Mindenesetre sokaknál már bejött ez a jel, úgyhogy érdemes megfigyelni!

Mit kívánsz?

A várandós nők többsége kívánós lesz a terhesség alatt, és egészen változó, hogy milyen típusú ételeket esznek legszívesebben. Úgy gondolják, hogy aki a várandósság alatt elsősorban inkább sós kaját akar enni, valószínűleg fiút hordoz a szíve alatt, míg aki szinte mindig csak édességre vágyik, kislányt vár. Ugyancsak fiúra utalhat az, ha ezek helyett inkább a savanykás ételek kezdenek vonzani!

A pocak elhelyezkedése

Szintén úgy vélik, hogy a baba nemét a pocakod elhelyezkedéséből is meg lehet tippelni. Azaz ha valakinek inkább lefelé kerekedik a hasa, valószínűleg fiút vár, míg ha viszonylag fent van a pocakod, akkor kislányod fog születni.

Persze a terhesség első három hónapjában ez még nem lehet túl mérvadó, hiszen addig az orvosok sem tudják megmondani a baba nemét, de ha a gyermek fekvése miatt később nem látni tisztán, hogy milyen nemű lesz, ez is segíthet egy kis támpontot adni.

Érzelmek hullámvasútján

A terhesség mindenkire más hatással van, a hangulatingadozás pedig nagyon sok kismamánál gyakori „mellékhatás”. Azonban sokan úgy vélik, hogy egy gyermek neme is szerepet játszik abban, milyen erős lesz ez az érzelmi hullámvasút. Ha kislányt vársz, akkor a néphit szerint sokkal érzékenyebb leszel, és kiszámíthatatlanabbá válik a lelki világod, míg egy kisfiúval könnyebben kezeled ezeket, és kevésbé ingadozik a hangulatod.

Mennyire stresszeltél előtte?

Tudtad, hogy úgy vélik, a stresszhormonok is befolyásolják a baba nemét? Elsősorban az számít, hogy a fogantatás időszakában milyen volt a lelki állapotod, és mennyire voltál feszült. Ugyanis ha épp stresszes időszakot éltél, amikor várandós lettél, úgy sokak szerint a stresszhormonok miatt esélyesebb, hogy kislányt vársz majd.

Míg ha épp nyugodt, békés voltál, akkor az egy kisfiút jelenthet számotokra. Ezt egyébként kutatások is alátámasztották már! Legalábbis úgy vették észre, hogy azok a nők, akik magas kortizol-szinttel (azaz stressz-szinttel) bírnak, nagyobb eséllyel szülnek kislányt.

A hajad és a bőröd szépsége

Sokszor hallani, hogy a várandósság megszépíti a kismamákat, dúsabb lesz a hajuk és üdébb a bőrük. De azért ezt nem mindenki mondhatja el magáról, pláne nem az első hónapokban. Ezért is állítják sokan, hogy érdemes megfigyelni, mi történik a külsőddel a terhesség első trimeszterében.

Ha több pattanás is megjelenik az arcodon, a hajad pedig élettelenné válik, úgy a néphitek szerint kislányt hordasz a szíved alatt, míg ha kifejezetten gyönyörű lesz a frizurád és a bőröd is, úgy kisfiút vársz!

https://www.pinterest.com/

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást