A zeller valószínűleg egyike azon ételeknek, amelynek már a nevével is ki lehet kergetni a világból – de legalábbis a konyhából – a gyerekeket. Talán mi is így voltunk ezzel fiatalabb korunkban, sőt, talán még most is kételkedünk benne, hogy ízlene nekünk, pedig számtalan felhasználási lehetősége mellett rengeteg jótékony hatása is van, így mindenképp érdemes beiktatnunk az étrendünkbe. Mutatjuk, hogyan!
2/4 Mártogatósokhoz
Mivel a legtöbb tápanyag és vitamin akkor marad meg benne, ha nyersen fogyasztjuk, tökéletes alapanyag salátákba, de arra is megfelelő, hogy baráti összejöveteleken kínáljuk egy kis mártogatós mellé, hiszen ebből még a legnagyobb fogyókúrázok vagy az ételallergiások is bátran nasizhatnak. Egy egyszerű tejfölös-zöldfűszeres mártogatóshoz is remek, de ha van otthon avokádód, csak darabold össze, tedd bele egy turmixgépbe, adj hozzá egy kis tejfölt, chilit, sót, citromot és köményt és máris kész az isteni mártogatós, amihez csak fel kell szeletelted a zellerszárat harapnivaló kis falatokra.
Natúr joghurtból és juhtúróból is készíthetsz keveréket, csak ízesítsd sóval, borssal és egy kis pirospaprikával majd töltsd meg vele a zellerszárakon található kis mélyedést. Szórj rá petrezselymet vagy egy kis bazsalikomot és máris kész a finomság, ami ráadásul mutatós is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!