Csupa-csupa vitamin
Az utóbbi időben egyre gyakrabban bukkan fel az üzletek zöldséges pultjain az úgynevezett zellerszár, amit gyakran szárzellerként, halványító zellerként vagy angolzellerként is szoktak emlegetni. A legtöbbünknek talán a filmekből ismert Bloody Mary koktél jut eszünkbe róla, pedig nemcsak koktélokhoz lehet fogyasztani, sőt! A zellerszár rendkívül gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, tele van kalciummal, A-, B-, C- és K-vitaminnal, de van benne bőven magnézium, foszforsav, kálium és folsav is.
Rengeteg rostot tartalmaz, viszont roppant kevés kalóriát, így tökéletes kiegészítője bármely diétának is. Mivel nemcsak a rost, de a víztartalma is magas, így jó hatással van az emésztésre, jót tesz a gyomor- és bélpanaszokkal, székrekedéssel küzdőknek. Persze mint a legtöbb esetben, a túlzott fogyasztással a zellernél is vigyázni kell, hasmenés esetén kifejezetten kerülendő. A zeller emellett gyulladáscsökkentő és vízhajtó hatással is bír, így segít abban, hogy a szervezetünk megszabaduljon az káros anyagoktól, megtisztuljon. Segíthet csökkenteni az ízületi- és izomfájdalmat és a bél- és gyomorpanaszok okozta gyulladt bőrnek is jót tesz.
Rengeteg rostot tartalmaz, viszont roppant kevés kalóriát, így tökéletes kiegészítője bármely diétának is. Mivel nemcsak a rost, de a víztartalma is magas, így jó hatással van az emésztésre, jót tesz a gyomor- és bélpanaszokkal, székrekedéssel küzdőknek. Persze mint a legtöbb esetben, a túlzott fogyasztással a zellernél is vigyázni kell, hasmenés esetén kifejezetten kerülendő. A zeller emellett gyulladáscsökkentő és vízhajtó hatással is bír, így segít abban, hogy a szervezetünk megszabaduljon az káros anyagoktól, megtisztuljon. Segíthet csökkenteni az ízületi- és izomfájdalmat és a bél- és gyomorpanaszok okozta gyulladt bőrnek is jót tesz.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!