Szerelem / Párkapcsolat

Kiírjam a társkereső oldalamra, hogy vannak gyerekeim?

A társkeresőn szereplő úriemberek adatlapjait pörgetve egy nő önkéntelenül is ellágyul egy kicsit, ha olyan képeket lát egy férfiról, ahol éppen a gyerekeivel van. Ebből egyből le lehet szűrni, hogy fontos neki a családja, illetve nem fél felelősséget vállalni a szeretteiért és ez a két tulajdonság már fontos dolgokat árul el az illető egész jelleméről. És természetesen abban is segít, hogy az érdeklődő hölgy egyből el tudja dönteni, hogy szeretne-e egy apukával randizni, vagy sem.

Egyesek számára ugyanis a gyerek abszolút kizáró ok, és ha valaki ezt eltitkolja, jó esetben csak rabolta a másik – és a saját – idejét. A férfiak természetesen még válogatósabbak, ha arról van szó, hogy a nőnek gyerekei vannak. Ne áltassuk magunkat, nyilván a gyermektelen hölgyeket részesítik előnyben, főleg abban az esetben, ha nekik még nincs gyerekük.

Mindenképpen utalj rá, hogy anya vagy

Nem kell elítélni azt, aki emiatt nem húz jobbra. Lehet, hogy szereti a gyerekeket, de nincs olyan élethelyzetben, hogy be tudjon vállalni egy ilyen kapcsolatot, mert például sokat utazik. Ha pedig éppen utálja a gyerekeket az illető, akkor eleve nem lett volna vele közös jövőtök, nem? Félrevezető és önző, ha ezt nem teszed nyilvánvalóvá rögtön az első benyomáskor.

A gyerek életünk örök és rendkívül fontos eleme, azonban ennek ellenére egy társkereső profil elsősorban rólunk kell szóljon.

Jó stratégia, ha csak megemlíted őket, például egy hobbival kapcsolatban, mondjuk így „Szeretek nyáron strandra menni a gyerekekkel.” Ez így rólad is elárul valamit és a gyerekek létét is jelzi. Ki tudja, lehet, hogy egy szingli apuka pont emiatt közös érdeklődés miatt fog írni neked. 

Olvastad már?  Milyen anya vagy a csillagjegyed alapján?

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Ha a profilodban nem, legkésőbb az első üzenetváltásnál jelezd

Ha valaki elhallgat valamit, az gyakorlatilag fél-hazugság, és semmiképpen nem a legjobb módja annak, hogy elkezdj egy biztató ismerkedést. Az első pár üzenetváltásnál a gyerekeknek szóba kell kerülnie, hiszen ha ez a másik számára kizáró ok, akkor semmi értelme folytatni a dolgot.

Nem kell feltétlenül részletekbe bocsátkozni, mindössze megemlíteni, hogy van gyereked vagy gyerekeid.

Egyesek úgy vannak vele, hogy először ismerkedjenek meg a férfival és majd ha kialakult egy kis vonzalom, majd akkor beszélnek a gyerekekről, mert akkor már a férfi könnyebben elfogadja, hiszen ott van a kémia és a lelkesedés. Ez nagyon rossz terv és nem más, mint a másik átverése.

Fotót nem ajánlatos kitenni a gyerekekről

Az online ismerkedés többnyire azért népszerű, mert egyszerű és hasznos, azonban sokan gondolják úgy – tapasztalatból – hogy az internet egyik sötét bugyra. Saját fotónkat is kockázatos feltenni, hiszen bárki lementheti és visszaélhet vele, a gyerekekét viszont egyenesen felelőtlenség. Az ördög sajnos nem alszik és meg kell említenünk, hogy az egyedülálló anyák nagyobb veszélynek vannak kitéve minden szempontból, az apró betöréstől kezdve egészen a pedofíliáig. 

Anyaként a legfontosabb, hogy hallgass a megérzéseidre és az alapján cselekedj, amit a legjobbnak látsz. Ha egy pasi szívdöglesztő, de úgy érzed, valami nem stimmel nála, valószínűleg ki fog derülni, hogy így is van. Ha viszont egy olyan emberrel ismerkedsz meg, aki értékeli, hogy egy erős, független nő vagy, aki csodásan bánik a gyerekeivel, akkor velük együtt fog szeretni és elfogadni téged.