4 módszer, amivel észrevétlenül a kiégésbe hajszolod gyermekedet 

4 módszer, amivel észrevétlenül a kiégésbe hajszolod gyermekedet 

Címlap / Életmód / Család / 4 módszer, amivel észrevétlenül a kiégésbe hajszolod gyermekedet 

A kiégés hatalmas problémája korunknak, és a folyamat nem csak a felsővezetőket érinti – sőt, nem is felnőttkorban kezdődik, hanem jóval korábban.

Egyre gyakrabban szembesülhetünk azzal, hogy már a gyermekek is a kiégés tüneteit mutatják, fejtette ki a Psychology Today-nek Gary Simonds a Virginia Tech idegtudományi osztályának vezetője. A professzor szerint ennek hátterében elsősorban a szülők irreális elvárásai valamint a társadalmi nyomások állnak, úgyhogy magunkban kell keresnünk a megoldás kulcsát. Ez azonban nehéz feladat, mert a szülők jellemzően nem direkt hajszolják kiégésbe a gyerekeiket, éppen ellenkezőleg, a legjobbat szeretnék nekik. Ezért járnak a gyerekek különórákra, drága tanfolyamokra, magánoktatásra, ezért vállalják a szorgalmi feladatot, a diákelnökséget, a fellépéseket.
Akár transzgenerációs lenyomat, akár más indíttatás miatt, de vannak szülők, akik kétségbeesetten kényszerítik gyermekeiket a túlteljesítésre, miközben nem értik, miért stresszesek, boldogtalanok, hiszen „mindenük megvan” és „mások mit nem adnának ezekért a lehetőségekért”.

Gary Simonds szerint 4 fő szülői magatartás létezik, ami kiégésbe sodorja a gyerekeket

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/4
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!