Kicsi a fürdőszobád? 5 ügyes és olcsó helykihasználási ötlet

Kicsi a fürdőszobád? 5 ügyes és olcsó helykihasználási ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / Kicsi a fürdőszobád? 5 ügyes és olcsó helykihasználási ötlet

Mindenki arról álmodik, hogy tágas, napfényes és kényelmes fürdőszobája legyen, de van, hogy ez sajnos nem jön össze. Lehet, hogy a lakásba csak egy apró fürdőszoba fért el, így mindenképp kreatívan kell beosztani a helyet. Nyugi, nem kell rögtön lemondanod arról, hogy minden beférjen a fürdőszobádba – lehet akár itt a mosógép, a törölközőszárító, a WC vagy egy kád is – a lényeg, hogy ügyesen használd ki a teret és tervezz meg minden apró részletet előre!

Minden sarok hasznos

Ha egy néhány négyzetméteres fürdőszobába kell belepasszíroznod mindent, akkor valóban egy nagy kihívás előtt állsz.

Ilyenkor nagyon fontos, hogy elszakadj a szabvány méretektől, és egy kicsit kreatívabban gondolkodj, hiszen egy kis térben minden négyzetcentimétert ki kell használni.

Mint például ebben a fürdőszobában, ahol a sarokban elhelyezett épített zuhanyzó mellé még befért a falba süllyesztett mosógép, fölötte pedig bőven van hely a törölközőknek és a fürdőszobai kellékeknek.

Azaz nem lehet kifogás a kis fürdő, minden elfér egy helyen!

Praktikus térelválasztás

Amikor kevés négyzetméterrel kell gazdálkodnod egy fürdőszobában, akkor fontos a praktikus térelválasztás. Hiszen, ha azt akarod, hogy minden beférjen, akkor minden fal és szekrény többfunkciós kell, hogy legyen.

Erre jó példa ez a fürdőszoba, ahol nem szokványos módon egy kicsit el van dugva a zuhanyzó, hiszen az üvegfal helyett a mosdó, a szekrény és a tükör került a zuhannyal közös falra.

Ha kicsi a tér, ügyesen lehet játszani a fényekkel és a tükrökkel is, amiktől nagyobbnak tűnik majd a hely.

Ha egyébként is átalakítjátok, akkor miért ne lehetne akár így csinálni?

Színek és minták

Ha nem csak azt akarod, hogy minden elférjen a fürdőszobádban, de azt is szeretnéd, hogy nagyobbnak tűnjön a tér, akkor érdemes játszani a színekkel, a formákkal és a textúrákkal.

Ezt a fürdőszobát elnézve, azt tippeljük, hogy csupán néhány aprócska négyzetméter lehet, mégis a színek és a formák játékával szellősnek és tágnak tűnik a tér.

Optikailag az is nagyítja a teret, ha nem vágod el élesen a padló, a fal és a plafon találkozását, hanem tovább viszed ugyanazt az anyagot vagy színt.

Az is segít, hogy szellősebbnek lásd a teret, hogy világosabb színeket használsz, vagy a kontrasztokkal játszol.

 

Kihasználatlan helyek

Ha kicsi a lakásod és mindennek meg akarod találni a helyét, akkor kreatívnak kell lenned és fontos, hogy a kihasználatlan helyeket is ügyesen megtaláld és hasznosítsd.

A fürdőszobádban ilyen például a WC fölötti terület, ahová felkerülhet néhány polc vagy zárható szekrény, főleg akkor, ha van egy kis beugró is – hiszen az ilyen plusz tárolóhelyek szinte bármit elnyelnek és egyáltalán nem zavaróak, nem teszik zsúfolttá a teret.

Tipp: Szerezz be néhány szép, fonott dobozt és amit nem szeretnél kitenni, ebbe pakold, hiszen így mindig rendezett és tiszta hatása lesz a fürdőszobádnak!

Kád és zuhanyzó

Attól mert kicsi a fürdőszobád, még nincs kizárva, hogy zuhanyzód és fürdőkádad is legyen, hiszen bármit meg lehet oldani, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Elég egy üvegfallal leválasztani egy kis teret a fürdőd egyik végéből, ahová jöhet az épített zuhanyzó, de ha nincs ennyi hely, akkor a kádhoz is hozzáépíthetsz egy üvegfalat, így egy helyen elférhet a zuhanyzód és a kádad is.

Amikor kicsi a hely, hasznosak a falba süllyesztett polcok vagy az ajtó és a mosdó fölötti területek, hiszen ide bármit elpakolhatsz, és mégis minden kéznél lesz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást