Kezdődik a grillszezon! A legjobb receptek kinti sütögetéshez

Kezdődik a grillszezon! A legjobb receptek kinti sütögetéshez

Címlap / Életmód / Receptek / Kezdődik a grillszezon! A legjobb receptek kinti sütögetéshez

Mindjárt itt a nyár és végre kezdetét vette a grillszezon. Érdemes kihasználni a jó időt, ugyanis a szabadban sütött ételeknek egyszerűen nincs párja! Ha kedvet kaptál hozzá, csak olvasd el a cikkünket és válaszd ki a neked tetsző receptet!

Mézes-mustáros csirkemell

Ez a klasszikus finomság egyetlen egy grillparti alkalmával sem maradhat ki! Igazán finom és a pác gyakorlatilag bármilyen húshoz illik.

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 1/2 csésze méz, 1/2 csésze mustár, 2 ek. olívaolaj, só és bors ízlés szerint

Elkészítés: Első lépésként készítsük el a pácot: keverjük el a mézet, a mustárt, az olajat, a sót és a borsot.

A csirkehúst vágjuk laposabb szeletekre, majd forgassuk bele a pácba.

Nagyjából 2-3 óráig pácoljuk, ezután pedig tegyük a forró grillrácsra és időnként megfordítva süssük készre.

Grillkukorica

Egyszerűen imádjuk a kukoricát!

A salátáink gyakori összetevője, nyáron pedig akár a grillezésnél is hasznát vehetjük, igazi finomság készíthető belőle.

Hozzávalók: 5-6 cső kukorica, 3 ek. vaj, 2-3 ek. apróra vágott koriander, 1 citrom leve és csipet só

Elkészítés: A vajat kissé olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót és az apróra vágott koriandert.

A kukoricáról szedjük le a héját, majd tegyük rá a forró grillrácsra. Fogjunk egy ecsetet és alaposan kenjük meg a vajas keverékkel a kukorica egyik oldalát.

Hagyjuk kicsit sülni, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is kenjük meg.

Ezt ismételjük addig, amíg át nem sül.

Házi grillszósz

Szó mi szó, igazán kényelmes megoldás a boltban megvenni a barbecue-szószt, ám ha valami igazán finomra és különlegesre vágyunk, készítsük el mi magunk!

Szerencsére nem túl időigényes, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 300 ml ketchup, 50 ml szójaszósz, 50 g cukor, olívaolaj, 1 chilipaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 1 tk. édeskömény (opcionális), só és bors

Elkészítés: Készítsük elő a hagymát: tisztítsuk meg, kissé aprítsuk fel és olívaolajon kezdjük el pirítani.

A chilipaprikának szedjük ki a magját, a húsát pedig aprítsuk fel és adjuk a hagymához a cukorral és az édesköménnyel egyetemben.

Keverjük meg, majd jöhet hozzá a szójaszósz és a ketchup is.

Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis sót és borsot, majd kevergetve forraljuk össze és fogyasszuk a grillhúsokhoz mártogatósként.

Saslik zöldségekből

Vegáknak igazi finomság lehet ez az isteni saslik, de természetesen a húsimádóknak is érdemes elkészíteniük, és akár fel is turbózhatják csirkével vagy bármilyen más hússal.

Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 cukkini, 3-4 fej gomba, 3-4 db paprika, olívaolaj, 1 kisebb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, grill fűszerkeverék, kakukkfű és rozmaring

Elkészítés: A zöldségeket mossuk meg alaposan, a gombáról húzzuk le a külső réteget, majd szeleteljük fel.

Készítsük elő a nyársat, majd a különböző zöldségeket váltakozva húzzuk fel rá.

Ha ez megvan, jöhet a pác: a fűszerkeverékhez adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, öntsünk rá egy kis olívaolajat és tegyük hozzá a zúzott fokhagymát is.

Keverjük el és ezzel a páccal kenjük be a saslikot.

Fél óráig hagyjuk pácolódni, majd forró grillrácson folyamatosan forgatva 10-20 perc alatt süssük készre.

Természetesen a zöldségek szabadon variálhatók, tehetünk a nyársra kukoricát, kelbimbót, de akár ananászszeleteket is.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!