Dekor / Otthon

Mutatunk két bútort, amely megtalálható egy trendi nappaliban

Mutatunk két bútort, amely megtalálható egy trendi nappaliban

A nappali az otthonok központi helyisége, az a tér, ahol a legtöbbet tartózkodik a család, ahol helyet foglalnak a vendégek, ahol az élet zajlik. Ezért kell ehhez mérten kialakítani, praktikus és szép bútorokkal berendezni azt. Két megoldást mindenképpen ajánlunk: ezek a kárpitozott fotelek és a TV-állványok. (x)

A nappali díszei a kárpitozott fotelek

A kárpitozott fotelek esetében senki nem lepődik meg, amikor ezeket nappaliba illő bútornak ajánlja valaki, nagy divatjuk van ugyanis. Olyan megoldásokról beszélünk, amelyek valódi fókuszpontot teremtenek az enteriőrben, azonnal magukra vonzzák a szemet. Ám ez csak az egyik szempont, de nem a legfontosabb. A kárpitozott fotelek ugyanis kiváló funkcionális bútordarabok, olyanok, amelyekbe mindenki bele akar ülni. Nincs is annál jobb, mint amikor egy bútor a család minden tagjának a kedvence, és verseny megy érte az esti tévézésnél – a kényelmes kialakítású kárpitozott fotelek ebbe a kategóriába tartoznak. A fotel típusa lehet futon, füles, függő, szövött, hinta, pihenő, illetve a népszerű Chesterfield, de színben, kárpittípusban és formatervezésben is megtalálja mindenki a tökéletesnek vélt megoldást.

Van létjogosultsága a TV-állványoknak

A másik bútor, amit ajánlani szeretnénk, azok a TV-állványok, és itt talán meglepünk néhány embert. Egyre elterjedtebb, hogy egy háztartásnak nincs tévéje, ahogyan az is, hogy ha van, azt a falra erősítik fel konzol segítségével. Ez szép és modern megoldás, csak éppen kimarad egy ziccer, azaz így nem minden esetben lesz szükség egy olyan bútordarabra, amellyel fazont lehetne szabni az adott falfelületnek. A TV-állványok nem feltétlenül azért vannak, hogy megtartsák a tévét, ám erre is alkalmasak. Ahogyan tárolhatnak használati tárgyakat, helyet biztosíthatnak a tévéhez kapcsolódó műszaki berendezéseknek, összhangot alkothatnak a nappali többi bútordarabjával. Lehet egy állvány farostlemez, forgácslap, tömör fa, fém, méhsejt struktúrájú lemez vagy akár üveg, biztos, hogy hangsúlyos megjelenést nyújt majd a szobában.

A fotó forrása: AlexRoz / Shutterstock.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást