Adunk néhány tanácsot, hogyan készülj fel a tökéletes grillezésre

Adunk néhány tanácsot, hogyan készülj fel a tökéletes grillezésre

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Adunk néhány tanácsot, hogyan készülj fel a tökéletes grillezésre

Itt a tavasz, visszavonhatatlanul kezdődik a grillszezon! Igaz, az extrán elhivatottak még télen is megoldották, hogy a szenvedélyüknek hódoljanak, de azért maradjunk az átlagos felhasználóknál. Szóval minden jel arra mutat, hogy a tavasz végérvényesen megérkezett. Úgyhogy indulhat a kertrendezés, a fűnyírás, meg persze a várva várt grillezés! (x)

Minden kezdet nehéz, de nem a grillezésben

Aki azt mondja, hogy a grillezés faramuci dolog, úgyhogy kezdőknek nem ajánlott, az valószínűleg profin született. De mivel ezzel nagyon kevesen vannak így, ezért belátható, hogy ennek a vélekedésnek egy pici igazságalapja sincsen. A grillezést elkezdeni sohasem késő, és igazán semmiféle extra tudást nem igényel. Még csak bátorság sem kell hozzá. A kamado kitűnő választás kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az egyszerűen nagyszerű szerkezet kezelése gyerekjáték, ugyanakkor a gasztronómiai alkotások sikerét csont nélkül garantálja. Na jó, olykor csont is kerülhet az étkekbe, de csak a „szakács” engedélyével. Félretéve a viccet, ez az a berendezés, ami minden egyes tulajdonságával a gondtalan sütést, főzést támogatja.

A kerámia lap az első előny, amit nem hagyhatunk szó nélkül. A felület tisztítása nagyjából fél percet vesz igénybe, meg egy darab nedves törlőt. Ami pedig a használatát illeti: egyszerűen nagyszerű. A kerámia jellemvonásai közé tartozik, hogy egységes hőeloszlást biztosít, ezzel garantálva a sikert. A légzáró jelenléte bónusz pozitívum, így ugyanis a kívánt magas hőmérséklet minimális faszén elégetésével érhető el. Vagyis ez az az eszköz, ami a hagyományos alternatívákhoz viszonyítva alig fogyaszt. Na, és ha már fogyasztás: a fogások megtartják a nedvességüket, ami egyet jelent az omlós, ízletes falatokkal. Úgyhogy mindegy, ki milyen szinten áll a grillezésben, ez az a kellék, ami nélkül nem érdemes szabadtéri főzésbe, sütésbe fogni!

Ha kirándulás vagy sátrazás, akkor maradnak a szendvicsek?

Nem, nem egészen. Ahhoz, hogy a kimozdulásokat a hazai ízek is elkísérjék nem kell más, mint egy kemping gázfőző. Ez a kompakt szerkezet egy kofferben szállítható, úgyhogy a mozgatása nem okozhat nehézséget. Ahogy az az elnevezéséből is kiderül gázzal üzemel, viszont a begyújtásához gyufa nem kell. A lángja szabályozható, tehát az, az egyes étkek elkészítéséhez igazítható.

Tulajdonképpen ennyi az egész! Ha otthon az alapanyagok előkészítése megtörténik, akkor a főzőn gyakorlatilag bármi remekelhető. Nyilván nem több tízliteres mennyiségben érdemes gondolkodni, de gyorsabb fogások így is pillanatok alatt összedobhatóak.

A bográcsozás szerelmeseinek is jó hírrel szolgálhatunk

A tavasz betoppanása a kinti bográcsozást is magával hozta. Úgyhogy nem kell más, mint egy ideális üstház. Ahhoz, hogy a kiszemelt variáció tényleg megfeleljen minden igénynek elengedhetetlen ismerni a bogrács űrtartalmát. De nem csak úgy kb., hanem pontosan. Ha ez stimmel, akkor aztán bele is lehet csapni a lecsóba, gulyásba, pincepörköltbe vagy mondjuk paprikás krumpliba, hogy csak a legkedveltebb eledeleket említsük.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!