Így készítsd el! Scarlett Johansson szexi sminkje lépésről lépésre

Így készítsd el! Scarlett Johansson szexi sminkje lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Így készítsd el! Scarlett Johansson szexi sminkje lépésről lépésre

Scarlett Johansson, a hollywoodi múzsa. Ha kimondom a nevét, rögtön beugrik: legyen szó bármilyen díjátadóról vagy premier vetítésről, ő az, aki a nagyközönséget minden esetben leveszi a lábáról a gyönyörű sminkjével. 

Megjelenésekor részletekbe menően figyel a smink, a frizura és az öltözék összhangjára. Jellegzetes ajkaival pedig még jobban odavonzza a kíváncsi szemeket. A következőkben modellemen, Vivin mutatom be a szexi Scarlett alkalmi sminkjét. 

– Kezdjük először a bőrünk tisztításával! Ehhez arctisztító tejet és tonikot használtam. Ha készen vagytok a bőr megtisztításával, akkor jöhet annak hidratálása. Amennyiben szükségesnek érzitek, vigyetek fel a szemkörnyékre szemkörnyékápolót is.

– El is kezdhetjük a sminkelést. Először a szemünket fogjuk kifesteni. Vigyétek fel a szemhéjbázisotokat alapként a szemetekre, majd húzzatok egy fekete szemceruzával vonalat közvetlenül a szempillatőhöz. Satírozzátok el a vonalat egy fülpiszkáló segítségével.

– Az elsatírozott vonalra hordjatok fel fekete szemhéjfesték port, ami lehet fényesen csillogó, vagy akár matt is. Ezt rátok bízom, kinek mihez van kedve. A szem belső zugába használjatok egy fényes pezsgőszínt, amit belülről kifelé vigyetek fel a szem teljes felületére. 

– A világos és a sötét szín találkozásánál használjatok satírozó ecsetet és próbáljátok meg elsatírozni átmenetessé a két színt.

– Az alsó szemhéjra ugyanezt a két színt használjátok, belülre világosat, kívülre pedig feketét.

Az összeérésnél satírozzatok.

– A drámaibb tekintet elérése érdekében húzzatok egy tusvonalat a felső szempillasor tövéhez. Az alsó vízvonalatokat (a szem alsó belső vonala) pedig fekete szemceruzával húzzátok ki.

– Jöhet a szempillaspirál, amit ne sajnáljatok. Akár három réteget is nyugodtan felvihettek a pilláitokra. A bátrabbak akár soros műszempillát is használhatnak.

– Elkészült tehát Scarlett igéző szemsminkje, és most térjünk át a bőrünkre. A szem sminkelésének ideje alatt a bőrötök be is szívta a hidratáló krémet, készen áll az alapozásra. Ha valakinek nagyon problémás a bőre, ajánlom, hogy használjon bázis krémet, melyet ebben a fázisban kell felvinni a bőrre. Ettől még egyenletesebb lesz az arcbőrünk.

– Egy alapozóecset segítségével vigyük fel a bőrtípusunknak megfelelő alapozót. A szemünk alatti bőrre kifejezetten oda való korrektort használjunk. Jó, ha olyan korrektort választunk, melyben fényvisszaverő pigmentek is vannak, és aki szükségét érzi, az válasszon olyat, amely némi ránctalanítót is tartalmaz. 

– Az esetleges nagyobb bőrhibák korrigálására használjatok krémes korrektort

– Miután szép és egyenletes bőrfelületet kaptunk, fixáljuk azt egy kompakt púderrel. Ettől válik tartóssá az alapozás és nem fog fényleni a bőrünk.

– Vivinek egy szilvalila árnyalatú pírt választottam, melyet rétegelve hordtam fel az arcára. 

– Az arcpirosító színével megegyező árnyalatú rúzst választottam ki, melyet egy ajak ecset segítségével vittem fel az ajkakra.

– Ha szükséges, akkor a szemöldökötöket fessétek át egy középbarna szemhéjporral, amit a legegyszerűbb egy ferde ecsettel felhordani.

A recept megvan, most már csak az ecseteidet kell előkapnod, és máris Scarlett Johansson sminket varázsolhatsz magadnak!

Modell: Kuzma Vivien
Photo: Kirschner Anna
Smink/haj: facebook.com/nesbumakeup

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást