Bájos tekintetet szeretnél? Használd ki a szemceruza lehetőségeit

Bájos tekintetet szeretnél? Használd ki a szemceruza lehetőségeit

Címlap / Stílus / Arc / Bájos tekintetet szeretnél? Használd ki a szemceruza lehetőségeit

Bizton állíthatom, hogy bármelyikőtök táskájában ott lapul az a bizonyos kis fekete szemceruza, de ennek ellenére ritkán használjátok ki a bennük rejlő lehetőségeket. 

A szimpla vonalak sablonos használata helyett most elárulok nektek néhány olyan praktikát, amit a „jó öreg feketével” könnyedén el tudunk készíteni, és talán eddig nem is ismertük ezeket a tulajdonságait.

Legáltalánosabb használati módja az, amikor a szemhéjunkon alul és felül húzunk egy fekete vonalat, majd a pilláinkat szempillaspirállal kiemeljük. Igaz, hogy ezzel már el is készült a smink, de hazudnék, ha azt mondanám: „ez aztán egyedi!”

Sminkeseknél láthatjátok azt, hogy kismilliószor nyúlnak a szemceruzához, de ők mégis valahogy máshogy használják, mint annak a megszokott módja. Most mutatok nektek pár praktikát, amit ha megfogadtok és alkalmaztok, még egyedibb megjelenést adhattok magatoknak!

Merj színeket használni! 

Nem csak a fekete szemceruza létezik ám, bátran kipróbálhatsz más színeket is! A sötétkék szín például még inkább kiemeli a szemfehérjét, ezáltal még frissebbnek fog tűnni a tekinteted. A zöld szemű hölgyek bátran használjanak szilva lila, vagy sötétlila színeket.

A barna szemű hölgyeknek van a legnagyobb szerencséjük, hiszen ők a sötétkéktől elkezdve a barnán, lilán, zöldön át minden színnel bátorkodhatnak. A kék szem kedvenc színe a barna és a sötétkék színek árnyalatai.

Mitől lesz tartós a szemceruza a felvitel után? 

A szemceruza használata akkor biztosít tartósságot, ha a felvitel után az érintett részt a szemhéjon minden esetben fixálod egy színben hozzá illő szemhéjpúderrel. Mielőtt elkezdenéd a ceruzával való használatot, válassz egy puhább állagú szemceruzát, hiszen ezekkel a típusokkal jobban tudsz majd satírozni. Hogy még ügyesebben és precízebben dolgozz, minden esetben hegyezd ki a ceruza végét.

Húzd meg a vonalat a felső szempillasor tövéhez, majd egy applikátor vagy fülpiszkáló segítségével satírozd azt el. Ezután egy feszesebb végű sminkecset segítségével hordj fel szemhéjfestéket a satírozott területre, mert ezzel tudod a ceruza és a smink tartósságát növelni. Ha csak egy satírozatlan vonalat húzol, abba is jó bedolgozni a szemhéjport, hogy minél tovább megmaradjon a vonalad. A vízálló ceruza használata mellett akkor dönts, ha azt a vízvonal meghúzására használod. 

Kicsik a szemeid? Végy egy fehér vagy púderszínű szemceruzát, és húzd ki a vízvonaladat (szemhéj belső pereme) vele, meglátod, óriásinak fog tűnni a tekinteted. Ha ugyanezt a mozdulatot egy fekete szemceruzával hajtod végre, akkor pedig sokkal kisebbnek fog hatni a szem, viszont igézőbb lesz a tekinteted. A szem kihúzásának ezt a módját a nagy szemmel megáldott hölgyeknek ajánlom.

Típusait tekintve léteznek csavaros kiszerelésű ceruzák is. Ezeket nem lehet hegyezni, ezért ha eltompul a végük, nehezebb lesz velük dolgozni. Meg kell említenem még a jumbo (vastag, puha) ceruzákat is. Habár ezek kevésbé népszerűek ebben a kategóriában, a szemhéjfesték alá azonban ez a legjobb választás. Állaguk krémes, nagyon jól siklik a szemen, de ügyelj arra, hogy majd fixáld is ezeket, mert ha nem teszed, akkor biztos elmászkálnak a nap végére.

Pár jó tanács 

– Az alsó szempillatőhöz ne húzzunk határozott fekete vonalat, mert nagyon természetellenes! Tehát satírozzuk el bátran a bájosabb tekintet elérése érdekében!

– A távol ülő szemeknél csodákat tud művelni a belső szemzugtól meghúzott vonal, míg a közel ülő szemek esetében a szem hoszának 3/4-étől kell a vonalat húzni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást