Így készíts magadnak egyedi bőrtáskát! A Mittersisters workshopon minden adott hozzá

Így készíts magadnak egyedi bőrtáskát! A Mittersisters workshopon minden adott hozzá

Címlap / Stílus / Így készíts magadnak egyedi bőrtáskát! A Mittersisters workshopon minden adott hozzá

Néhány napja egy barátnőmmel szerencsénk volt egy kis bepillantást nyerni a designerek életébe. Pár óra alatt elkészítettük első saját, egyedi bőrtáskánkat. Nem túlzás kijelenteni, hogy megvan mindkettőnk kedvenc új kiegészítője. 🙂 Na de hogyan is jutottunk el idáig, és milyen lépésekből állt a kreatív alkotás? Beszámolómban most elárulom!

A Mitter testvérpárral a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe egyik programján találkoztam, ahol egy alkotó műhely keretén belül DIY kulcstartókat készítettünk. A lányok már akkor levettek a lábamról egyedi kezdeményezésükkel, a The Studio Project-el, és persze a hihetetlen kedvességükkel. Annyira elragadó, hogy egy testvárpár közös vállalkozásba kezd, főleg, ahogy összetették tudásukat és kreativitásukat. Rozi az anyaghasználat minden fortélyát a MOME-n sajátította el, majd egy fél évet Madridban töltött, Viola pedig Graphic Design-t tanult a híres londoni Saint Martins egyetemen. Amikor mindketten befejezték a tanulmányaikat, akkor úgy döntöttek, hogy együtt vágnak bele karrierjük építésébe.

Egy teljes együtt töltött hétvége után nem is haboztam sokáig, következő héten többedmagammal ellátogattam a showroomjukba, ahol megtervezhettük saját, teljesen egyedi táskáinkat.

Többféle workshopot is szerveznek, készíthetsz hátizsákot, laptoptartót, pénztárcát mi a clutch bagre szavaztunk. Amikor megérkeztünk, kissé ámulatba estünk, annyi bőr és anyag közül lehet választani. Azt hiszem, ezzel ment el a legtöbb időnk, mert az összeset rá akartuk pakolni egy táskára. Választhattunk matt, fényes, szőrös, csillogó anyagok közül, színrepertoárban pedig a türkiztől az őszi árnyalatokon át a neon sárgáig, bármit. A lányok pedig biztattak minket a minél merészebb anyagkombinálásra.

Ezt követően mi magunk szabtuk ki a táskát, és ránk bízták az olyan kisebb feladatokat is, mint a csontozás, a rojtozás, a ragasztás és a vágás. A varrást megcsinálták helyettünk, de azt is ki lehet próbálni. Ha még soha nem találkoztál ilyen eszközökkel, akkor sem kell pánikolni, mert a workshop elején megmutatják az összes szerszámot, a táska készítéshez szükséges technikákat, és az egész műhelymunka folyamán ott vannak veled, és készségesen segítenek. Nem kell félned attól, hogy elrontod, mert mindent ki lehet javítani. Nem kel kapkodni sem, kellemes borocska, kávé, ínyenc falatkák, és igazi csajos hangulat mellett bontakoztathatod ki a legkreatívabb énedet.

A végeredményt kevésszer értékeltem ennyire, talán azért is, mert maga az élmény is társult hozzá, ami egyesíti az egyéni alkotás örömét, és az egyedi, személyre szabott designer táska viseletének státuszát. Emellett kipróbálhattuk önmagunkat, elrugaszkodva a hétköznapoktól, a teljes kikapcsolódás élményét kapva. A workshop célja az alkotókedv támogatása, amihez ők biztosítják a teljes szakmai hátteret, ami által a DIY projekt garantált sikerélményhez vezet, bármilyen területről is érkezik az alkotni vágyó.

Ha belegondolok, egy jó minőségű táska azon túl, hogy alap kiegészítője gardróbunknak, státuszszimbólum is. Már csak az áruk miatt is sok időt töltünk a megfelelő darab kiválasztásával. Vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy keresgélés helyett megtervezzék és elkészíttessék a tökéletes darabot, viszonta minőségnek és az egyedi alkotásnak jóval magasabb ára van, mintha boltban vásárolnád. Végre itt van egy lehetőség, ahol még a tökéleteset is lehet fokozni, mert azon túl, hogy olyan lesz, amilyet megálmodtál, még az élmény adta pozitív életérzést is magadon fogod hordani, ráadásul a hazai designer táskákhoz viszonyítva már elérhető áron. Örülök, hogy mi már kipróbáltuk, és egy olyan darabot készítettünk, amit bármelyik szettünkhöz párosíthatunk.

Persze nem mentünk haza fotózás nélkül, így ti is inspirálódhattok a műhelymunka képeiből és a végeredményből. Azt hiszem, átjön, hogy felhőtlen az öröm… 🙂

Nézd meg, hogyan készülnek a táskacsodák a workshopon!
Galéria / Nézd meg, hogyan készülnek a táskacsodák a workshopon!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást