VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Szeretnél idén valami igazán különlegeset tenni az ünnepi asztalra? Nos, ez a desszert garantáltan nem hagyományos, ám mégis annyira ünnepélyes, hogy mindenkit el fog varázsolni. Lássuk, hogyan készül a pavlova koszorú (az eredetire ezen a blogon találtunk rá)!
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál ecet
- 250 ml felvert habtejszín
- bogyós gyümölcsök
- mentalevelek
Elkészítés:
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd akár sablonnal, akár ceruzával mérj rá egy kb. 20-22 cm átmérőjű kört.
A tojásfehérjéket verd teljesen kemény habbá a csipet sóval. Ha a fehérje elkészült, a habverőt továbbra is hagyd bekapcsolva, majd alacsonyabb fokozaton, lassan adagold hozzá a porcukrot. Ha a cukor teljesen elegyedett a fehérjékkel, forgasd össze az ecettel és szórd meg a kukoricaliszttel.