Így készíthetsz ehető karácsonyi koszorút!

Címlap / Otthon / Így készíthetsz ehető karácsonyi koszorút!

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Szeretnél idén valami igazán különlegeset tenni az ünnepi asztalra? Nos, ez a desszert garantáltan nem hagyományos, ám mégis annyira ünnepélyes, hogy mindenkit el fog varázsolni. Lássuk, hogyan készül a pavlova koszorú (az eredetire ezen a blogon találtunk rá)!

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál ecet
  • 250 ml felvert habtejszín
  • bogyós gyümölcsök
  • mentalevelek

Elkészítés:

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd akár sablonnal, akár ceruzával mérj rá egy kb. 20-22 cm átmérőjű kört.

A tojásfehérjéket verd teljesen kemény habbá a csipet sóval. Ha a fehérje elkészült, a habverőt továbbra is hagyd bekapcsolva, majd alacsonyabb fokozaton, lassan adagold hozzá a porcukrot. Ha a cukor teljesen elegyedett a fehérjékkel, forgasd össze az ecettel és szórd meg a kukoricaliszttel.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!