Kényelem, elegancia és minőség a legkisebbeknek is – interjú az Ella & Dan egyik tulajdonosával

Kényelem, elegancia és minőség a legkisebbeknek is – interjú az Ella & Dan egyik tulajdonosával

Címlap / Életmód / Család / Kényelem, elegancia és minőség a legkisebbeknek is – interjú az Ella & Dan egyik tulajdonosával

Patríciát és férjét, Csabát kisfiuk, Dan születése inspirálta arra, hogy létrehozzanak egy családi vállalkozást. Az Ella&Dan mára már hatalmas kínálattal várja mindazokat, akik nemcsak kényelmes, minőségi, de egyszerre elegáns holmikkal szeretnék megajándékozni már a legkisebbeket is.

Hogyan kezdődött a márkátok története?

A történetünk a várandósságom alatt kezdődött, hiszen ekkor szippantott be úgy igazán a „babavilág”. Természetesen én is a legjobb megoldásokat kerestem a gyermekünk és a mi számunkra is. Amikor a kiságyat kezdetem el kiválasztani a legfontosabb szempontok számomra a következők voltak: legyen kényelmes, praktikus, egészség szempontjából a legjobb, szép és különleges is, persze mindezt a lehető legjobb áron. Beleszerettem az ovális formába. 

Mindezek kombinációját a hazai piacon nem találtam meg. Ekkor jött az ötlet, valószínűleg más is járt már ebben a cipőben. Így elkezdtünk ezen az ötleten gondolkodni, ez volt az első lépés a márkánk létrehozásának útján. Ezután természetesen rengeteg munka következett. Sok-sok kutatómunka, a megfelelő gyártók kiválasztása, az ötleteink megvalósítása és még több papírmunka.

Az első célt elérve, hogy a számunkra tökéletes kiságy a szobánkban várja kisbabánkat, én már nagyon boldog voltam! A férjemmel ezután a webshopunkon kezdtünk el együtt dolgozni. Fő termékünk a Deluxe Ovális kiságy és hozzá tartozó textil termékek voltak indulásunk kezdetén. Gyermekünk születése után nem telt el 9 hónap, amikor az Ella & Dan megnyitotta kapuit Mindenki előtt! Dan most 2 éves és fél éves, mellette, vele együtt igyekszünk folyamatosan bővülni és minden kedves szülőnek segítséget nyújtani, ha kérdése támad a termékekkel kapcsolatban.

Milyen elvek alapján választjátok ki az általatok forgalmazott babaholmikat?

Minden márka úgy került be a kínálatunkba, hogy előtte annak termékeit mi is használtuk és meg voltunk velük elégedve! Így kerültek elsőként kínálatunkba a BabyMountain Himalaya magyar márka termékei a Sóhegyecskék, illetve Bibs és Mushie termékek. Ezek a márkák is folyamatosan bővítik kínálatukat, így amint tehetjük, mi is bevezetjük az újabb termékeket, amikről azt gondoljuk, hogy valóban hasznosak. 

Emellett azóta több márkával is bővültünk. Elsősorban a minőséget, az alapanyagokat vesszük figyelembe. Miután ezekről megbizonyosodtunk, a vásárlók igényeit, kéréseit mérjük fel, végül mindig belegondolok, hogy én, mint édesanya, megvásárolnám-e az adott terméket a gyermekemnek, és mennyi ideig lenne hasznos számunkra.

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Pontosan mely korosztály számára alakítottátok ki a kínálatotokat?

Saját márkánk fő termékei a kiságyak, amiket újszülött kortól kisiskolás korig használhatnak a gyerekek. Így kínálatunk mind korosztály szempontjából, mind választék szempontjából széles körű. A legnagyobb választék mégis újszülött kortól 2 éves korig terjedő korosztálynak található, hiszen cumik, cumisüvegek, rágókák, nyálkendők, textilpelenkák, szilikon étkészletek, pólyák, kötött babatakarók, pihenő székek ebben az időben használhatóak. Rengeteg játék is található nálunk, amik totyogóktól óvodásokig fejlesztő hatással vannak minden gyermekre. Fa játékok, kreatív készletek és futóbiciklik várják a nagyobbakat. 

Nagyon sok olyan termék található az Ella & Dan kínálatában, amiket évekig használnak majd a gyerekek! Ilyenek az etetőszékek, étkezéssel kapcsolatos eszközök, mint a tányérok, poharak, előkék, alátétek. Az édesanyák segítségére szolgáló konyhai gépek, amivel a család összes tagjának készíthetőek egészséges ételek. Tisztálkodással kapcsolatos termékek, mint a babakozmetikumok, muszlin pólyák. Utazásokhoz szükséges praktikus táskák és persze az örök darabok, a könyvek.

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Hogyan könnyítették meg a ti mindennapjaitokat ezek a termékek?

Én személy szerint, nagyon szerettem, hogy az első hónapok alatt kis kör alakú körülölelő formába, bekuckózva aludt a gyermekünk, úgy gondolom, ez is segítette a nyugodt alvását. Emellett az inga-ringató funkció rengeteget segített nekünk a pocakfájós időszakban, hiszen az ezáltal biztosított vízszintes ringás a megnyugtatás mellett abban is hasznos, hogy a kialakuló gázbuborékok tovább haladjanak a bélrendszeren alvás közben is, amikor alapvetően egy kisbaba nem igazán mozog. 

Később (amikor elfáradtam a felkelésben) már öbölként használtuk kiságyunkat, így egyszerűen tudtam táplálni gyermekünket, anélkül, hogy fel kellett volna kelnem. A fekvőfelület több ponton szerelhető, így könnyen az ágyunkhoz megfelelő magasságba tudtuk állítani. Így mindenkinek pihentető volt az éjszaka folyamán az alvás.

Nagy kedvenc még az etetőszékünk, ami szintén átalakítható és konduktorok által is ajánlott. Megfelelően alátámasztja a lábikókat és kialakítása miatt az egyenes gerinctartás is biztosított az étkezés alatt. Kiegészítőivel együtt újszülött kortól felnőtt korig használható, több ponton egyszerűen rögzíthető az ülésmagasság és a lábtámasz. Dan most már egyedül fel is tud ülni és az étkezőasztalhoz tolva kényelmesen étkezni, pont megfelelően a magasságához állítva.

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Mi kell szerintetek ahhoz, hogy egy babaágy igazán minőségi és kényelmes legyen?

Megfelelő minőségű alapanyagok, átgondolt formavilág, a többrétű használat lehetősége. Szerintünk ezek a legfontosabb szempontok. Kényelem szempontjából nagyon fontos, hogy a különböző korosztályoknak megfelelő legyen. Mivel az első év folyamán rengeteg változáson megy keresztül egy gyermek, így az igények is változnak, mindig más lesz a kényelmes. Egy olyan kialakítással rendelkező kiságy, ami átalakítható, mindenféleképpen kényelmesebb, praktikusabb és tovább is használható. 

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Mivel biztatnátok más szülőket arra, hogy érdemesebb akár egy kicsit drágább, de magas minőségű babaholmikat beszerezniük?

Mi úgy gondoljuk, hogy ha egyszer választunk egy tárgyat, ami a mindennapi életünk része lesz, és a gyermekünk fogja használni, igyekszünk a lehető legjobbat választani. Olyat, amit évekig tudunk alkalmazni, nem használódik el, nem kell havonta újat vásárolni.

Emellett nagyon fontos, hogy olyan minőségi anyagokból készüljön, ami nem ártalmas az egészségre, ha pedig ráadásként kevésbé terheli a környezetet, akkor szerintünk az egy jó választás! 

Gondoljunk csak bele: tányérok, poharak, cumisüvegek. Beletesszük gyermekünk ételét, italát, forrón vagy megmelegítjük. Vajon tudjuk mi oldódik ki az eszközökből ez idő alatt, mi kerül bele gyermekünk szervezetébe? Azt látjuk e, hogy a sok karcolás, mikrosérülés miatt mennyi baktérium tud megtelepedni ezeken a tárgyakon, amit akárhogy mosogatunk el, azok újra megjelennek? Szerintünk mindenképp megéri „befektetni”! 

A kiságyaknál az egészséges fejlődéshez, a gerinc megfelelő alátámasztásához szükséges egy kiváló matrac is! Ezen sem érdemes spórolni. Újszülött kortól ajánlott a kemény matrac, amit egy természetes anyag kiválóan biztosít, ez pedig a kókuszrost. Játékok esetén is érdemesebb olyan darabokat választani, amik évekig érdekesek maradnak, csak mindig másképp játszik majd velük a gyermek. 

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondoltok vissza a legszívesebben?

Természetesen minden visszajelzés fontos számunkra. Rengeteg gyönyörű babaszobáról kaptunk/kapunk képeket, ilyenkor örül a szívünk, hogy egy kicsit mi is részesei lehetünk egy csodálatos kezdetnek! A legelső anyukák, akik tőlünk vásárolták a kiságyakat, már többször átalakították azt, és így ők is meg tudják osztani tapasztalataikat visszajelzéseikkel. Az én személyes kedvencem még az ünnepi időszak, amikor rengeteg meglepetés részesei lehetünk. Ilyenkor csomagolás közben apró ajándékot is rejtünk a dobozba, és nem marad le a köszöntő felirat sem a dobozokról, amit sokan értékelnek!

Fotó: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

A jövőre nézve szeretnénk megtartani a jelenlegi tendenciát a növekedésünkkel kapcsolatban, hogy minél szélesebb körben tudjuk kielégíteni az igényeket. Saját márkás termékeink esetén igyekszünk árak alapján is megtartani a kezdeti célt: minőség a lehető legjobb árakon. A folyamatosan növekvő alapanyag árak mellett persze ez elég nehéz feladat, emiatt rendszeresen törekszünk az újításokra is. Legújabb ágytípusunk pár hónapja elérhető, így azoknak is lehetőséget tudunk nyújtani a választásra, aki kevesebb funkcióval, de mégis ezt a formát választaná gyermekének. Jelenlegi célunk a bővülő kínálatunkkal, hogy minél több szülő választhassa termékeinket, illetve aki nálunk vásárol, gyermekének a legtöbb szükséges dolgot egy helyről is meg tudja rendelni. 

Nyitókép: Dallos Fanni/ellaanddan.hu

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást