Kellékek a tökéletes szilveszteri bulihoz

Kellékek a tökéletes szilveszteri bulihoz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kellékek a tökéletes szilveszteri bulihoz

Az otthon, vagy mások házában eltöltött szilveszteri dínomdánom nem csak kamaszkorunkban lehet felejthetetlenül izgalmas és különleges, felnőttként is könnyen hangulatos házibulit rendezhetsz. Mutatjuk, milyen kellékek szükségesek ehhez!

Gondoskodj a falatkákról!

A szilveszter estére éppúgy jellemzőek bizonyos fogások, ahogy a karácsonyra.

Természetesen az év buliján már jóval kötetlenebbek a falatkák, és többségükhöz nem is szükséges különösebb konyhai tudás.

Azonban mindenképpen gondoskodnod kell róla, hogy bőséges választék álljon a vendégeid számára, és lehetőleg legyen vésztartalékod is arra az esetre, ha túlságosan nagyétkűek lennének. 

Ünnepi menü esetén jöhet a malacsült lencsesalátával, de a hidegtál is tökéletes választás.

A miniatűr, fogpiszkálóra tűzött falatkák éppúgy nem hiányozhatnak a kínálatból, mint az ízesített virslik mustárral, vagy éppen tormával.

A változatosság kedvéért kerüljön az asztalra kész rágcsálnivaló is (pl.

chips, ropi), így legalább a nassolnivalók elkészítésére nem kell túl sok időt szánnod.

Az italok sem hiányozhatnak

Felnőttként már jó eséllyel nem elsődleges cél, hogy mindenki a sárga földig igya magát, főleg nem akkor, ha te rendezed a bulit.

Ennek ellenére az alkohol kihagyhatatlan eleme a szilveszternek, mértékkel fogyasztva rengeteget tud dobni a buli hangulatán.

A pezsgő az éjféli koccintáshoz alapvető, szerencsés, ha a poharakat már jó előre odakészíted, az italt behűtöd.

Ezen felül foglalkoznod kell más alkoholos italokkal is, ezekről egyeztess a vendégeiddel (megállapodhattok, hogy a különlegesebb igényekről mindenki maga gondoskodik).

Továbbá számíts arra, hogy nem feltétlenül akar az összes látogató alkoholt fogyasztani, legyen otthon némi szénsavas üdítő, gyümölcslé, ásványvíz.

Ha kreatívabb vagy, nyugodtan készíts bólét, vagy más, gyümölcsös koktélt (akár alkoholmenteset is).

Hangulatos dekoráció

A szilveszteri buli alaphangulatát adja meg a dekoráció, ami természetesen a szokásos kellékekből áll.

Ha nem akarsz konfettit porszívózni, az abszolút érthető, de a fellógatható szalagok, boák és a papírtrombiták nem hiányozhatnak a készletből.

A lufik is tökéletes dekorációs elemnek bizonyulnak, de vásárolhatsz különféle papírkalapokat, csákókat, amik akár névre is szólhatnak.

Amennyiben kellő mértékű kézügyességgel és türelemmel áldott meg a sors, úgy színes lampionokat, kifeszített papírelemek aggathatsz a falra, mennyezetre, vagy éppen a lámpára.

Ha van kedved, akár a „boldog újévet” is megformázhatod a hatalmas papírbetűk segítségével, ez a dekorációs elem központi szerepet kaphat a helyiségben.

Vásárolj ünnepi kiegészítőket!

Megúszhatod a mosogatást, és még hangulatossá is teheted az étkezést, ha szilveszteri dekorációval bíró műanyag-, vagy papírtányérokon kínálod a falatokat, de az italokat is feldobhatod különféle keverőpálcikákkal.

A kínáló asztalt is feltétlenül dekoráld ki, az említett szalagok, a szaggatott műanyag függönyfóliák tökéletesek erre a célra.

Az ünnepi kiegészítők közül a tűzijátékok sem hiányozhatnak, házigazdaként ajánlatos ebbe is beruháznod.

Persze, nem árt az óvatosság, és nem is kell tízezreket otthagynod a néhány másodperces ragyogásért, de megvan a különleges hangulata annak, amikor a társaság kivonul az utcára és ily módon ünnepli a tényleges újév beköszöntét.

Ünnepi időtöltés

Ha jó a társaság, kellő mennyiségű étel és ital áll a rendelkezésetekre, akkor nem igazán szükséges semmilyen hangulatfokozó a háttérzenén felül.

Ugyanakkor csak tőletek függ, hogy szeretnétek-e a játszani, elvégre nem igazán foghattok mellé, ha kifejezetten felnőtteknek szóló, poénos társassal rukkoltok elő.

Az Activity örök sláger, de a karaoke, a póker lehetőségét is érdemes átgondolni.

Az italozós játékokat sem kell teljesen elvetni, bár nem árt rajtuk finomítani, elvégre nem az a cél, hogy fél órán belül kidőljetek.

Ne öntsétek tele a poharakat alkohollal, válasszatok rövid italok helyett kevésbé magas alkoholtartalommal bíró változatokat, így máris élvezhetőbb lesz a játék.

Mindezek mellett nem hiányozhat a tánc, amit akár játékkal egybekötve, akár egyéni késztetés végett is egész nyugodtan űzhettek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást