Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
2 fej vöröshagyma
700 ml alaplé
2 evőkanál olívaolaj
10 g vaj
22 dkg rizottó rizs
125 ml fehérbor
10 dkg piros camembert sajt (szeletelt)
kapor
só,bors
Elkészítés:
Készítsük elő a kelkáposztát, távolítsuk el a szárát, vegyük le a külső leveleit és vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a vöröshagymát. Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük. Adjuk hozzá a rizst és a kelkáposztát, kevergessük és hagyjuk pirulni 3 percig. Öntsük fel a fehér borral és főzzük körülbelül 2 percig, majd öntsük hozzá az alaplevet. Amikor a rizs magába szívta a folyadékot, adjuk hozzá a camembert és a vajat. Fűszerezzük kaporral, borssal és frissen darált tengeri sóval.