Kelkáposztás rizottó

Kelkáposztás rizottó

Címlap / Életmód / Receptek / Kelkáposztás rizottó

Mennyei rizottó, különleges krémes camambert sajtos, fehérboros kelkáposztával. Ha még nem próbáltad, nem hagyhatod ki!

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta

2 fej vöröshagyma

700 ml alaplé

2 evőkanál olívaolaj

10 g vaj

22 dkg rizottó rizs

125 ml fehérbor

10 dkg piros camembert sajt (szeletelt)

kapor

só,bors

Elkészítés:

Készítsük elő a kelkáposztát, távolítsuk el a szárát, vegyük le a külső leveleit és vágjuk vékony csíkokra. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a vöröshagymát. Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, dinszteljük. Adjuk hozzá a rizst és a kelkáposztát, kevergessük és hagyjuk pirulni 3 percig. Öntsük fel a fehér borral és főzzük körülbelül 2 percig, majd öntsük hozzá az alaplevet. Amikor a rizs magába szívta a folyadékot, adjuk hozzá a camembert és a vajat. Fűszerezzük kaporral, borssal és frissen darált tengeri sóval.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!