Kedvenc balkon virágaink, amiket hamarosan már ki is ültethetsz!

Kedvenc balkon virágaink, amiket hamarosan már ki is ültethetsz!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kedvenc balkon virágaink, amiket hamarosan már ki is ültethetsz!

A tavasz beköszöntével egyre többeknél merül fel az igény arra, hogy szebbnél szebb színes virágokat ültessenek a közvetlen környezetükbe. Sajnos a városokban nem mindenki olyan szerencsés, hogy rendelkezzen saját kerttel, ám a balkonra is lehet ültetni néhány növényt, amelyek megszínesítik az erkélyünket, és amelyektől jobb lesz a kedvünk. Összegyűjtöttünk neked néhány olyan virágot, amelyek ideálisak arra, hogy kiültessék őket az erkélyre.

Legyezővirág

A legyezővirág legjobban egy balkonládában érzi magát, mégis viszonylag kevésbé ismert balkonnövény itthon.

Nevét onnan kapta, hogy fehér vagy lilás virágai legyező alakúak, a kifejlett növények akár a 60 cm-es magasságot is elérhetik, de általában 30 cm-es magasságúra nőnek.

Balkonnövénynek azért ideális, mert jól bírja a szélsőséges időjárást is, és egész nyáron virágzik.

Verbéna

A verbéna vagy más néven vasfű nagyon kedvelt növény hazánkban is, melynek csüngő változatát ideális az erkélyen, ládában dísznövényként tartani.

Színe lehet fehér, halványabb vagy erősebb rózsaszín, de akár élénkvörös is.

A verbéna nagyon jó szárazságtűrő, és kedveli a napfényt, ezért a balkon legnaposabb részére ideális ültetni.

Egészen nyár végéig fog virágozni ez a növény az erkélyeden, de az utolsó nyári hónapokban ne felejtesd el jól visszametszeni.

Bársonyvirág

A bársonyvirág név alapján kevesen ismernék fel az itthon is nagy népszerűségnek örvendő kert illetve balkonnövényt, hiszen nálunk főként büdöske néven vált elterjedtté.

A növény az őszirózsafélék családjába tartozik, a büdöske elnevezést onnan kapta, hogy a levelében erős olajok találhatóak, de éppen ezért a kártékony rovarokat elriasztja, így a balkonodat megóvja tőlük.

A bársonyvirág általában sárgás, narancssárgás színű, kisebb, erkélyre ültethető fajtája 30-50 cm magasra nő meg, és egészen őszig virágzik.

Farkasfog

A farkasfogat más néven a balkon aranyaként is ismerik, hiszen csodálatos citromsárga virágokat hoz ez a növény.

A növény jól mutat függőkosárban is, mivel elterülő, csüngő típusú.

Az élénksárga virágok a balkonod legékesebbei lehetnek, a növény édes illata pedig vonzza a méheket és a dongókat, amely segíti a növényeid beporzását.

Tavasztól egészen októberig virágzik ez a gyönyörű balkonnövény, így őszig gondoskodik arról, hogy napfényes érzésű legyen az erkélyed.

Jó körülmények között tartva 30-40 cm magasra is megnőhet a balkon aranya, így olyan lesz, mint egy aranyló bokor.

Bazsalikom

A bazsalikom friss zöld színével nagyon jól mutat a balkonon, és mivel egy mediterrán fűszernövényről van szó, a meleg, napos időjárást is jól tűri.

A bazsalikomot láda helyett egy nagy cserépbe érdemes ültetni az erkélyre, így egész nyáron át tudod majd szedni a leveleit.

Mivel fogyasztani is fogod a fűszernövényt, mindenképpen jó minőségű földbe érdemes ültetned.

Egy nagyobb cserépben egyszerre akár 5 növényt is felnevelhetsz, így akár még szárítani is tudsz a levelekből, és el tudod tenni a fűszert.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást