Így kedveltesd meg magad az anyóssal (ha szeretnéd)

Így kedveltesd meg magad az anyóssal (ha szeretnéd)

Címlap / Otthon / Háztartás / Így kedveltesd meg magad az anyóssal (ha szeretnéd)

Végre elérkezett a nagy nap, amit sokan a párkapcsolat egyik fő mérföldkövének tartanak: a szerelmünk családjával való találkozás. Sokan –érthető mód- tartanak tőle, mert tudják, milyen nagy súllyal esik ez latba a későbbiekben. Lássuk, miképp tudod magad egyből megkedveltetni párod édesanyjával.

Rémtörténet vagy igazság?

Számtalan vicc és rémtörténet kering a köztudatban a rettegett anyóssal kapcsolatban. Való igaz, sokszor nem alakul ki felhőtlen kapcsolat az anyuka és a „betolakodó” között.

Persze érthető mód mindenki a legjobbat akarja a gyermekének, de azért akadnak olyan asszonyok, akik túlontúl nagyravágyóak ebben a kérdésben, így velük gyakoribbak a kellemetlen veszekedések.

Hogy ne ess ebbe a szituációba, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat, hogy még véletlen se kelljen választani a párodnak közted és a szeretett édesanyja között.

Légy nyitott

Bármennyire is nehéz, próbálj meg nyitott és közvetlen lenni, amint beléptél az ajtón! Egy kis idegesség persze megengedett- sőt, valamennyire még imponáló is- de azért ne vidd túlzásba, mert abból semmi jó nem sülhet ki.

Mosolyogj sokat, és légy kommunikatív, hisz’ senkin se szereti azt, ha egy beszélgetés csupán egyirányú.

Segíts, ahol csak tudsz

Az első bemutatás leggyakrabban a szülői házban történik, ahol a család megvendégeli gyermeke választottját.

Persze itt egy kiadós ebédre, vagy vacsorára kell számítani, tehát amennyiben még nincs kész a menü, nyugodtan segíts be a főzésnél, sütésnél, így egyrészt jobban megismerkedhettek, másrészt látni fogja a jövendőbeli anyós, hogy otthonosan mozogsz a konyhában.

Természetesen ez a segítőkészség az étkezés befejeztével se illanjon el, ezért ha kell, szedd le te is az asztalt, esetleg mosogass el!

Áradozz a gyerekéről

Az anyukák mindig szívesen hallgatják, hogy mennyire kedves, odaadó és szerethető a gyermeke.

Ilyenkor megbizonyosodnak arról, hogy valóban szereted, másrészt büszkeséggel töltheti el, hogy ilyen nagyszerű embert nevelt fel. De vigyázz, ne légy túlságosan is nyájas!

Dicsérd a lakást

A legtöbb ember – főleg a nők- kínosan ügyelnek arra, hogy a lehető legszebben mutasson a lakás- és ha van, akkor a kert-, hogy ne kelljen szégyenkezni a vendég előtt.

Jó pontot szerezhetsz azzal, ha külön megdicséred, milyen szép és rendezett az otthona, és hogy mennyire otthonosan van berendezve. Persze mindezt ne vidd túlzásba, mert akkor már nem tűnsz őszintének!

Gyerekkori sztorik, képek

Bár a párod nem biztos, hogy díjazni fogja az ötletet, de szinte nincs is olyan anyuka, aki ne mesélne szívesen fia, vagy lánya gyerekkoráról.

Sőt, ha van, akkor kérd meg, mutasson pár gyerekkori képet róla!

Ezzel remek beszédtémákat tudtok felhozni, és így látja, hogy valóban, őszintén érdeklődsz a gyermeke felől.

Invitáld meg Te is

Még mielőtt indulni készülnél, invitált el magadhoz Te is friss ismerőseidet – netán jövőbeni családtagjaidat-, hogy viszonozd a meghívásukat, így érezni fogják, valóban megkedveltet őket és tisztában vagy az alapvető illemmel.

Ekkor már feltehetőleg sokkal magabiztosabb leszel, mivel otthonos terepen mozogsz és a kezdeti sokk is nagy valószínűséggel elillant.

Derítsd ki a párodtól, milyen ételeket kedvelnek a családtagjai, és készítsd el azokat! Ha nem is sikerül úgy, ahogy ők szeretik, nem baj, hiszen mindenki tudja, a gesztus a fontos.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!