3 tipikusan magyar kávéfőzési baki, amit a legtöbben elkövetünk

3 tipikusan magyar kávéfőzési baki, amit a legtöbben elkövetünk

Címlap / Életmód / 3 tipikusan magyar kávéfőzési baki, amit a legtöbben elkövetünk

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A kávézás világszerte nem csupán egy egyszerű napi rutinfeladat, hanem egy kifinomult szertartás, amely számos hagyományt és íratlan szabályt rejt magában. A klasszikus olasz presszótól az extravagáns latte art-okon át, a kávéivás különféle formái sokszínűek. Magyarországon azonban van néhány bevett szokás, amelyektől szakértők szemöldöke is megemelkedhet. Lássuk, melyek ezek a gyakori hibák és hogyan kerülhetjük el őket, ha igazán élvezhető kávét szeretnénk kortyolni.

Túl sok cukor: az édesítéssel kapcsolatos csapdák

Hazánkban sokan úgy gondolják, hogy a kávé édesítése elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az ital. Azonban a túlcukrozott kávé nemcsak az élvezetet, de a kávé egészséges hatásait is csökkenti. A cukor elfedi a valódi ízeket, elnyomja a kávé természetes aromáit, ezzel megfosztva az ital igazi karakterétől. Ha valódi kávéélményt szeretnénk, érdemes megpróbálni kevesebb cukorral, vagy akár cukor nélkül élvezni az italunkat.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!