A kis fekete mondandója

A kis fekete mondandója

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A kis fekete mondandója

Van, akinek a legkedvesebb reggeli ébresztője, még másoknak a napi lendület aromája. Sokunk csészéjében ott gőzölög, színe valahol a karamell és a bézs leglágyabb árnyalatára emlékeztet némi sötétebb tónussal, épp csak megsejtetve valódi eredetét.

A fogyasztott kávénk hosszasan mesélhetne természetünkről, szokásainkról és még legmélyebb titkainkról is. Szórakoztató a gondolat hogy mennyi minden kiderül az emberekről a kis fekete tükrében.

A kávé típusai

Kezdjük talán a kávé hercegével. Az olasz eredetű eszpresszó kávé egy aprócska kis korty. Ahhoz hogy valaki valóban élvezhesse ezt a szemrebbenésnyi pillanatot, érdemes megismerni valódi kultuszát. Már a XVI. században utazók, botanikusok számoltak be a Közel-Keletről erről az eddig ismeretlen növényről.

A piros bogyócskák hamarosan megérkeztek Velencébe ahol a helyi kereskedők azonnal felismerték e termékben rejlő páratlan lehetőséget.

Napjaink legnépszerűbb kávétípusa a világ bármely pontján. Emberek sokasága kezdi napját a megszokott eszpresszóval. A napilapok átolvasása és a tradicionális kis fekete, mindez akár öt perc alatt, hiszen mégiscsak minőségi időtöltésről van szó.

presszókávé
Morsa Images/istockphoto.com

A cappuccino az olasz reggeli nélkülözhetetlen része. Lágy, kellemes tejhabbal gazdagított kávéváltozat mely a nap első étkezését kíséri el. Természetesen országtól függően különböző aromákkal és tradíciókkal gazdagodott, de ha egy igazi cappuccinóra vágyunk érdemes a made in Italy-ra hagyatkozni. Ki is Ő a kommunikáció tükrében? Az a típusú ember aki szívesen vált egy két szót reggelizőtársával. Akár mindezt ülve, néhány percre elidőzve a napi teendők sokasága közepette. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást